19:33 01.11.2017

Електронний квиток у харківському наземному міськелектротранспорті діятиме з 1 грудня

2 хв читати
Електронний квиток у харківському наземному міськелектротранспорті діятиме з 1 грудня

З 1 грудня в Харкові оплатити проїзд у трамваях і тролейбусах можна буде за допомогою єдиного електронного квитка e-ticket, повідомив заступник міського голови Євген Водовозов.

"Плани наші з інвестором такі: 1 грудня - наземний електротранспорт, 1 січня підключиться метрополітен. Потрібен місяць для повного стикування всіх систем після початку роботи всіх систем", - сказав Є.Водовозов на прес-конференції в середу.

За його словами, картки для пасажирів пільгових категорій відрізнятимуться за кольором.

Є.Водовозов також зазначив, що після запуску е-ticket нинішня картка для оплати проїзду в метро не діятиме. Щоб повернути кошти, які лишилися на картці, її власнику потрібно буде звернутися до метрополітену.

Директор компанії-інвестора ТОВ "Фінансова компанія "Платіжний центр" Володимир Стариченко повідомив, що на зупинках наземного транспорту та у вестибюлях метро буде встановлено термінали, через які з кінця листопада можна буде купити єдиний електронний квиток. Вартість картки - 30 грн з урахуванням однієї зарезервованої поїздки (або в наземному транспорті, або в метро). Якщо власник картки захоче її повернути, вартість картки з вирахуванням цієї однієї поїздки буде йому повернуто. Через ці самі термінали можна буде поповнити електронний квиток на суму до 500 грн. Передбачається, що в місті буде встановлено щонайменше 320 наземних терміналів і понад 250 - у метро. Для фіксації оплати на входах у трамваях і тролейбусах, а також у вестибюлях метро буде встановлено валідатори.

"Зайшли з карткою в тролейбус, підійшли до валідатора, піднесли до нього картку - засвітиться зелена галочка, номер маршруту - і поїздка активована. Залишок коштів на картці не показується, його можна буде побачити при поповненні карти", - сказав В.Стариченко.

Як повідомлялося, 21 грудня 2016 року Харківська міськрада дала згоду на укладення інвестиційного договору з інвестором для впровадження системи "Електронний квиток" у міському електротранспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі).

"Доручити харківському міському голові від імені Харківської міської ради укласти інвестиційний договір на впровадження системи "Електронний квиток" у міському електротранспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі) м. Харкова з переможцем конкурсу з вибору інвестора – ТОВ "Фінансова компанія "Платіжний центр", - ідеться в ухваленому рішенні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області в ДТП загинув водій і постраждала п'ятирічна дитина

Прокуратура почала розслідування щодо обстрілів росіянами Куп'янського району

Українська авіація завдала за добу ударів по 13 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали двох ракетних і 100 авіаударів по Україні, обстріляли близько 120 населених пунктів

На бахмутському напрямку за добу відбито 32 атаки окупантів, на авдіївському 24

Під ворожим обстрілом села Моначинівка Харківської області загинула пенсіонерка

Окупанти артилерією і дронами обстріляли Нікопольський район

Окупанти завдали удару по елеватору під Полтавою, постраждалих немає - обладміністрація

У віці 79 років помер відомий британський актор Бернард Гілл

Унаслідок обстрілу Куп'янського району двоє постраждалих, під завалами може бути жінка - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА