19:43 01.11.2017

Держприкордонслужба України постійно фіксує провокації з боку ЗС РФ на всьому східному кордоні

2 хв читати
Держприкордонслужба України постійно фіксує провокації з боку ЗС РФ на всьому східному кордоні

Держприкордонслужба України постійно фіксує провокаційні дії з боку підрозділів збройних сил РФ за всім периметром українсько-російського кордону, заявив начальник Східного регіонального управління Держприкордонслужби України Сергій Бідило.

"На сьогодні підрозділи Збройних сил Російської Федерації чинять постійні провокаційні дії - я говорю не лише про державний кордон Харківської області, а за всім периметром українсько-російського кордону, це 1 тис. 578 км - які полягають у постійних під'їздах ... до державного кордону й пунктів пропуску бойової техніки: один-два БТР, від п'яти до десяти військовослужбовців, які проводять ті чи інші дії", - сказав С.Бідило в Харкові в середу під час виїзного засідання парламентського комітету з законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

За його словами, у вересні 2017 року в повному складі було розгорнуто механізовану загальновійськову 20-у армію, яка дислокується в місті Воронежі. "Її частини та з'єднання розташовані на сьогодні в безпосередній близькості - розгорнуті за 15-20 км від державного кордону ... Розгорнуто повномасшатбні та боєздатні підрозділи (як механізовані, так і танкові) ... Протягом 2017 року ми постійно фіксуємо розгортання радіотехнічних комплексів розвідки поблизу державного кордону", - сказав С.Бідило.

Він наголосив, що досі на законодавчому рівні не врегульовано питання відведення землі під інженерні споруди для облаштування кордону, а також компенсації за цю землю. За його словами, тільки в Харківській області на відшкодування за землю необхідно 86 млн грн.

Начальник Східного регіонального управління Держприкордонслужби також зазначив, що в Харківській області необхідно прискорити переоснащення 16 пунктів пропуску. "16 пунктів пропуску в Харківській області не забезпечують виконання функцій за призначенням здійснювати відповідний контроль і не дозволяють у разі загострення обстановки (як було в 2014 р. у пунктах пропуску Новоазовськ, Ізварине) ні захистити людей, які перетинають державний кордон у пунктах пропуску, ні захистити склад загону фіскальної та прикордонної служби, які несуть службу", - сказав С.Бідило.

"Ті проблеми, про які ви сказали, - це проблеми всеукраїнського масштабу в усіх областях, які межують із кордоном ворога. Щодо земель і щодо пунктів пропуску ... я говоритиму з цього приводу з керівництвом держави, а членів комітету ще раз прошу подумати, що можна зробити, щоб прискорити переобладнання, тому що 16 пунктів пропуску, й жоден із них не відповідає вимогам - це загроза", - сказав голова парламентського комітету Андрій Кожем'якін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА