20:21 01.11.2017

У Харківській області зменшується кількість убивств і крадіжок, але зростає рецидивна злочинність

2 хв читати
У Харківській області зменшується кількість убивств і крадіжок, але зростає рецидивна злочинність

У Харківській області зафіксовано тенденцію до загального зниження врахованих кримінальних правопорушень, однак цей показник усе ще вищий за середній у країні, повідомив прокурор області Юрій Данильченко.

"Показник рівня кримінальних правопорушень на 10 тис. населення (108,6) перевищує загальнодержавний (105,1). Зменшилася кількість убивств і злочинів проти власності. Однак зросла кількість тяжких тілесних ушкоджень і кримінальних правопорушень, вчинених особами, які скоювали злочини (на 56,2%)", - сказав Ю.Данильченко в середу під час виїзного засідання парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Прокурор відзначив також зниження кількості ДТП у регіоні. "Однак нашу роботу суспільство оцінюватиме за результатами аварії, яка сталася на вул. Сумській (18 жовтня - ІФ) і забрала шість життів", - наголосив Ю.Данильченко.

Він зазначив, що т. зв. укрупнення прокуратур (реформування 35 міськрайпрокуратур в 11 місцевих) не сприяло заощадженню коштів і ресурсів. "Нам, прокурорам, пояснювали, що метою цього об'єднання є економія коштів і ресурсів, зменшення кількості керівників територіальних прокуратур. Однак фінансування з державного бюджету не зменшилося, кількість адміністративних посад також", - сказав Ю.Данильченко.

"У кожному районі області є представництво прокуратури. Адже хтось має ходити до судів, яких залишилося стільки, скільки й було. Крім негативного наслідку - погіршення комунікації та оперативності реагування між підрозділами через територіальну віддаленість (іноді відстань між відділами сягає 100 км) - більше відзначити нічого", - пояснив прокурор області.

За його словами, за останні кілька років навантаження на прокурора зросло. Зокрема, в деяких районах області на одного прокурора-процесуального керівника припадають 465 кримінальних проваджень. Крім того, зросло навантаження у сфері міжнародного співробітництва.

"Підозрювані у справах Революції Гідності, які втекли до Російської Федерації; особи, які притягуються до кримінальної відповідальності за так званою процедурою заочного судочинства ... кількість екстрадиційних справ за 2016-2017 роки збільшилася удвічі", - розповів Ю.Данильченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА