21:14 01.11.2017

"XXI Століття" продав ділянку в Києві групі "Ашан" з метою фінансування проекту ТРЦ "Вирлиця"

3 хв читати
"XXI Століття" продав ділянку в Києві групі "Ашан" з метою фінансування проекту ТРЦ "Вирлиця"

Девелоперська компанія XXI Century Investments Public Limited (Кіпр) продала земельну ділянку на вул. Милославській на Троєщині в Києві групі "Ашан", планує сконцентруватися на реалізації проекту будівництва торговельно-розважального центру (ТРЦ) "Вирлиця" площею понад 150 тис. кв. м.

Згідно з повідомленням у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) від 2 жовтня, XXI Century Investments Public Limited продала 100% акцій ПрАТ "Квадрат-Україна" кіпрській "Рітейл Системс Лімітед".

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор девелоперської компанії "XXI Століття" Олег Салмін, єдиним активом ПрАТ "Квадрат-Україна" була ділянка площею 7 га на вул. Милославській у Києві, на якій раніше планувалася реалізація проекту ТРЦ "Квадрат на Милославській".

"Рітейл Системс", наскільки нам відомо, пов'язана з групою "Ашан", яка веде для них низку проектів в Україні", - розповів О.Салмін.

В "Ашан Рітейл Україна" відмовилися прокоментувати угоду.

"На жаль, ми не коментуємо інформації щодо нашої експансії", - сказали в прес-службі "Ашану".

Як зазначив О.Салмін, "XXI Століття" був змушений продати ділянку з метою вивільнення коштів для фінансування проекту ТРЦ "Вирлиця" в Дарницькому районі столиці - біля о. Вирлиця.

"Наразі "XXI Століття" сконцентрований на одному великому ТРЦ "Вирлиця". Заради нього збереглася компанія "XXI Століття". Тому приймалися рішення про продаж деяких непріоритетних активів, щоб утримувати, платити оренду та розвивати цей проект", - пояснив він.

Так, за словами О.Салміна, нещодавно компанія завершила частину підготовчих робіт на ділянці, у 2018 році розраховує активізувати будівництво.

"Оскільки ділянка розташована біля о. Вирлиця, необхідно було зміцнити берегову лінію. Вже половину ділянки зроблено, переходимо до другої частини... Наразі отримуємо всі документи для подальшого будівництва, розраховуємо з наступного року ввійти в активнішу фазу (будівництва - ІФ)", - додав він.

Як стверджує гендиректор, "XXI Століття" не має наміру продавати цей проект, оскільки в разі його успішної реалізації отримає шанс повернутися на Лондонську фондову біржу (LSE).

"Ми хочемо зберегти обличчя, і якщо покажемо, що компанія може розвивати проекти, знову вийдемо на Лондонську біржу. Якщо вийде, ми знову зможемо звідти залучити капітал", - зазначив О.Салмін.

Наразі компанія проводить переговори з потенційними партнерами щодо фінансування проекту ТРЦ "Вирлиця", зокрема з інвестором київських ТРЦ Lavina Mall, Ocean Mall, Blockbuster Mall Вагіфом Алієвим.

"Переговори наразі тривають, зокрема з паном Алієвим. Але це переговори, офіційно ділянка належить компанії "XXI Століття". І продавати її ми не маємо наміру, "XXI Століття" розвиватиме цю ділянку", - наголосив гендиректор компанії.

Він також додав, що наразі розробляється нова концепція двоповерхового ТРЦ "Вирлиця", зокрема, планується розширення розважальної зони. Об'єкт буде розташований уздовж просп. М.Бажана - від ст. метро "Харківська" до ст. метро "Вирлиця".

Згідно з даними веб-сайту "XXI Століття", площа ділянки під зазначений проект становила 32 га. Проект передбачає будівництво ТРЦ, офісно-виставкового комплексу, тризіркового готелю, облаштування сучасної набережної. Завершення будівництва його торгової складової було заплановане на третій квартал 2015 року.

"XXI Століття" працює на ринку нерухомості України з 1999 року. Вперше акції його холдингової компанії почали котируватися на LSE з грудня 2005 року (залучено $139 млн).

Чистий консолідований збиток девелоперської групи "XXI Століття" за 2012 рік становив $42,3 млн, що на 67,2% більше ніж у 2011 році.

Наприкінці 2013 року акції компанії "XXI Століття" припинили торги на LSE.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА