07:59 02.11.2017

З початку року в Україні зафіксовано 80 нападів на журналістів

2 хв читати
З початку року в Україні зафіксовано 80 нападів на журналістів

Вісімдесят випадків прояву фізичної агресії по відношенню до журналістів зафіксовано в Україні з початку 2017 року, повідомила прес-служба Національної спілки журналістів.
"Згідно з моніторингом "Індекс фізичної безпеки журналістів України", який Союз проводить спільно з партнерськими організаціями, з початку року (10 місяців) зафіксовано 80 випадків проявів "фізичної агресії по відношенню до журналістів", - йдеться в повідомленні на сайті організації в середу за підсумками проведення громадських слухань.
В інформації підкреслено, що тільки протягом жовтня побили п'ять журналістів, інциденти сталися в Києві і передмістях, а також в Херсонській області.
"Крім того, що правоохоронні органи не проводять належним чином розслідування випадків нападів на журналістів та ЗМІ, їх співробітники самі регулярно застосовують силу до наших колег. Вважаємо, що така ситуація є неприпустимою, і вимагаємо публічного звіту від влади і правоохоронців щодо всіх справ, де потерпілими є журналісти", - заявив глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.
Зі свого боку заступник начальника управління Головного слідчого управління НПУ Олександр Ковтун, який був присутній на слуханнях, підкреслив, що з початку року було відкрито 200 виробництв за "журналістськими" статтями: 17 справ передано до суду, 120 - закрито.
За підсумками громадських слухань було прийнято резолюцію "Зупиніть безкарність негайно!", в якій потрібно провести парламентські слухання про стан безпеки журналістів і свободи слова в Україні, звітувати на постійній основі про результати розслідувань злочинів проти журналістів, забезпечити відкритість судів з розгляду злочинів тощо .

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА