13:08 02.11.2017

"ПВК Вагнера" вербує частину найманців у колоніях серед засуджених за тяжкі злочини - СБУ

2 хв читати
"ПВК Вагнера" вербує частину найманців у колоніях серед засуджених за тяжкі злочини - СБУ

 "Приватна військова компанія Вагнера", що бере участь у війні на Донбасі проти влади України, вербує частину своїх найманців у в'язницях, заявляє начальник Апарату керівника Служби безпеки України Ігор Гуськов.

"Ще одне місце, за нашими даними, і ми сьогодні представимо докази, де відбувається вербування найманців "Вагнера", це колонії, де відбувають покарання. Підбираються люди, які мають військову підготовку з кримінальним минулим, причому не йдеться про розкрадання дрібного майна, крадіжки. Йдеться про тяжкі злочини", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

І.Гуськов навів приклади деяких раніше судимих найманців "Вагнери": Кузнецов Олександр Сергійович, 1977 року народження, який обіймає посаду командира 1-ї розвідштурмової роти (РШР), - був раніше засуджений за викрадення людини і грабіж; Байкін Рішат Мухамедвалієвич, 1981 року народження, який обіймає посаду розвідника-водія в 1-му відділенні 1-го взводу 3-ї РШР, - був раніше засуджений за зґвалтування; Калнинь Валентин Олександрович, який обіймає посаду командира 3-го відділення 2-го взводу 3-ї РШР, - був засуджений за виготовлення, збут і розповсюдження наркотиків під час служби у 24-й окремій бригаді спецпризначення ГРУ ГШ ЗС РФ.

Начальник апарату глави СБУ також навів перелік 14 найманців "Вагнера", які загинули 28 січня 2015 року поблизу Дебальцевого (Донецька обл.).

Він також зазначив, що не менше ніж третина членів "ПВК Вагнера" не є росіянами за національністю і "не володіють російською мовою".

Як повідомлялося, на початку жовтня 2017 року глава СБУ Василь Грицак заявив, що Україна вважає членів "ПВК Вагнера" бійцями збройних сил Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА