13:46 02.11.2017

Понад 80% зі встановлених СБУ 1,5 тисячі бойовиків "ПВК Вагнера" воювали на Донбасі

1 хв читати
Понад 80% зі встановлених СБУ 1,5 тисячі бойовиків "ПВК Вагнера" воювали на Донбасі

Щонайменше 80% з 1 тис. 572 встановлених Службою безпеки України бойовиків російської "Приватної військової компанії Вагнера" брали участь у боях на Донбасі, повідомив начальник апарату глави СБУ Ігор Гуськов.

"Ми маємо підстави вважати, що не менше ніж 80% з тих, про кого йшлося під час брифінгу глави СБУ, якщо не помиляюся, 1572 людини, - брали участь у війні на Донбасі", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

І.Гуськов зазначив, що частина з цих 1,5 тис. тисячі найманців прибула на Донбас уже в складі "ПВК Вагнера", а частина спочатку брала участь у бойових діях у складі інших підрозділів бойовиків і вступила до цієї компанії після того, як залишила територію України.

За його словами, СБУ має відеозапис з доказами участі найманців "Вагнера" в захопленні Луганського аеропорту на початку конфлікту на Донбасі в 2014 році, й наразі це відео аналізують експерти спецслужби.

При цьому І.Гуськов повідомив, що встановлені раніше СБУ понад 40 громадян України, які є членами "ПВК Вагнера", наразі перебувають або на непідконтрольній владі України частині Донбасу, або в Сирії.

Як повідомлялося, на початку жовтня 2017 року глава СБУ Василь Грицак заявив, що Україна вважає членів "ПВК Вагнера" бійцями Збройних сил Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА