15:03 02.11.2017

Україна розпочала процедуру екстрадиції колишнього високопоставленого чиновника грузинського МВС

2 хв читати
Україна розпочала процедуру екстрадиції колишнього високопоставленого чиновника грузинського МВС

Затриманого Службою безпеки України колишнього високопоставленого чиновника МВС Грузії, який перебуває з 2012 року в міжнародному розшуку за запитом грузинських правоохоронців, український суд заарештував на 40 діб, нині розпочато процедуру його екстрадиції до Грузії.

"Згідно з постановою Галицького районного суду Івано-Франківської області громадянину Грузії обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном 40 діб та розпочато процедуру його екстрадиції на батьківщину", - повідомляє в четвер прес-центр СБ України.

У спецслужбі поінформували, що затримали іноземця під час реалізації заходів із викриття та блокування каналів незаконного потрапляння на територію України представників міжнародних терористичних і екстремістських організацій.

"У затриманого вилучено два підроблені паспорти громадянина України, по одному - громадянина Латвії та Белізу, оформлені на різні прізвища, але з його фотографією, а також фальшиве посвідчення моряка, яким він користувався для перетину державного кордону України та інших держав", - розповіли в СБУ.

При цьому в інформації української спецслужби не називається прізвище затриманого громадянина Грузії, проте повідомляється, що він із 2012 року перебуває в розшуку за скоєння злочинів насильницького спрямування, передбачених статтями 24, 138 та 144 Кримінального кодексу Грузії.

"Так, за даними Інтерполу, в період із 2002 року затриманий, перебуваючи на керівних посадах у МВС Грузії у складі організованої злочинної групи співробітників міністерства, застосовував катування, фізичне та сексуальне знущання над особами, затриманими і засудженими за скоєння злочинів", - зазначили в СБ України.

Раніше в четвер грузинська прокуратура повідомила, що стосовно затриманого 1 листопада в Україні колишнього начальника військової поліції Міноборони Грузії Мегіса Кардави розпочато відповідні правові процедури для його екстрадиції до Тбілісі.

М.Кардава в 2012 році покинув Грузію і з 2013 року перебував у розшуку Інтерполу на підставі матеріалів грузинської прокуратури. У 2014 році М.Кардава заочно був засуджений судом до дев'яти років ув'язнення. Його обвинувачують у кількох кримінальних справах, зокрема організації тюремного бунту, який призвів до смерті ув'язнених, катування ув'язнених, таємного стеження за політичними опонентами екс-президента Міхеіла Саакашвілі, розтраті державних коштів.

Коментуючи затримання М.Кардави в Україні, М.Саакашвілі написав на своїй сторінці у Facebook, що не був із ним знайомий і ніколи з ним не зустрічався. "Джерела ЗМІ дуже недосконалі. З цим моїм "найближчим соратником" я ніколи не зустрічався і про його існування я знаю лише з преси", - написав М.Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА