21:21 02.11.2017

НАБУ закуповувало спортивні костюми у фігуранта "справи рюкзаків" у квітні

3 хв читати
НАБУ закуповувало спортивні костюми у фігуранта "справи рюкзаків" у квітні

Національне антикорупційне бюро України закупило 42 спортивні костюми на загальну суму 204 тис. 540 грн у фізичної особи-підприємця з Харкова Володимира Литвина, заявляє народний депутат фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук, який оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook скан-копію відповідної специфікації, датованої 10 квітня 2017 року.

Згідно з документом, спортивні костюми, що складаються з куртки Marmot Pre Cip Jacket та штанів Marmot Pre Cip Full Zip Pant, були закуплені за ціною 4 тис. 870 грн. Загальна вартість у 204 тис. 540 грн включає 34 тис. 90 грн ПДВ.

І.Мосійчук заявляє, що у зв'язку з цим має намір уже в п'ятницю направити депутатське звернення з метою притягнення керівництва НАБУ до кримінальної відповідальності.

"Виявляється, наше чесне, прозоре і непідкупне НАБУ закупило у підприємця Литвина (який є фігурантом "справи рюкзаків") спортивні костюми. Вчора в ході судового засідання з обрання запобіжного заходу Олександру Авакову прокурор САП заявив, що Литвин займається фіктивною підприємницькою діяльністю. У зв'язку з цим завтра ж (3 листопада - ІФ) направлю відповідне депутатське звернення на ім'я генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою порушити кримінальне провадження стосовно керівництва НАБУ за закупку спортивних костюмів у "фіктивного підприємця", - написав депутат на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Скан-копію цього ж документа оприлюднив на своїй сторінці у Facebook лідер Соціалістичної партії України, екс-радник глави МВС Ілля Кива.

"Вимагаю негайної перевірки інформації та розслідування за фактом розтрати бюджетних коштів стосовно керівника НАБУ за придбання спортивних костюмів для співробітників за космічною ціною - 5000 грн за штуку. Закупівля здійснювалася у підозрюваного НАБУ громадянина Литвина, який проходить у скандальній справі з рюкзаками!", - написав він.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня у рамках розслідування так званої справи рюкзаків МВС, повідомили про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та сина глави МВС Арсена Авакова Олександра. Крім того, було затримано керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, який також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

Слідчі дії відбуваються з метою з'ясування обставин, виявлених раніше детективами НАБУ під час розслідування кримінального провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 року. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробленням складських документів щодо поставлених рюкзаків.

Синові глави МВС Олександру Авакову Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, двом іншим фігурантам - такий самий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА