17:08 03.11.2017

Менше ніж 1% адмінбудівель столиці підключені до тепла

1 хв читати
Менше ніж 1% адмінбудівель столиці підключені до тепла

Менше ніж 1% адміністративних будівель та об'єктів соціально-побутової сфери Києва підключені до теплопостачання, повідомила прес-служба ПАТ "Київенерго".

"Із 4790 адмінбудівель та об'єктів соціально-побутової сфери Києва тепло отримують лише 23 (0,5% від загальної кількості). Не краща ситуація з навчальними закладами, зокрема технікумами, університетами тощо. На початок листопада до ЦО підключено лише дев'ять таких закладів із 203 (4,4% загальної кількості) ... Адмінбудівлі та ВНЗ досі страждають від неврегульованої ціни на газ", - зазначено в повідомленні.

У "Київенерго" нагадали, що проблема полягає в різниці між ціною газу, який відпускає "Нафтогаз України" для опалення таких об'єктів (7907,2 грн), і ціною, закладеною НКРЕКП у тариф на тепло для бюджетних установ (4942 грн).

У прес-службі додали, що школи, дитячі садки та лікарні підключені до тепла в антикризовому режимі за рішенням Комісії з техногенно-екологічної безпеки при КМДА. Однак через різницю в ціні "Київенерго" зазнає збитків у цій категорії в розмірі 1,2 млн грн на день.

За даними компанії, незважаючи на похолодання, без опалення поки що залишаються 7% будинків ЖБК та ОСББ і 6% відомчого житла. В їх випадку проблема полягає у великих накопичених боргах і відсутності актів готовності будинків до опалювального сезону.

Як повідомлялося, "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА