20:36 03.11.2017

АВЛУ вважає за необхідне розробити новий проект змін до настанови з належної виробничої практики фармаконагляду

2 хв читати
АВЛУ вважає за необхідне розробити новий проект змін до настанови з належної виробничої практики фармаконагляду

Асоціація "Виробників ліків України" вважає за необхідне зняти з розгляду проект наказу Міністерства охорони здоров'я України про внесення змін до настанови з належної виробничої практики фармаконагляду, оприлюднений для громадського обговорення і розробити новий документ, який не буде суперечити законодавству України.
Відповідна позиція викладена в тексті, оприлюдненому на сайті асоціації.
"Вважаємо, що запропонована до обговорення редакція проекту настанови прямо суперечить закону України "Про лікарські засоби", іншим актам законодавства і повинна бути повністю переглянута", - зазначено в документі.
Йдеться про неузгодженість норм, запропонованих проектом наказу, нормам чинного законодавства в частині проведення інспекцій, перевірок, аудитів, обов'язковості платежів за інспекційні ув'язнення.
Функції уповноваженого органу, зазначеного в проекті вказують на те, що такий орган відповідно до законодавства повинен мати статус центрального органу виконавчої влади, відповідно до чого, повинен створюватися не настановою, а законом.
Для деяких суб'єктів господарської діяльності реалізація окремих положень, передбачених проектом, є неможливою, а в деяких випадках може привести до призупинення дії реєстраційних досьє на лікарські засоби.
Крім того, низка норм, запропонованих даним документом є обов'язковою до виконання для країн Європейського Союзу та їх регуляторних органів, що є поза українською юрисдикцією.
"Подальше обговорення та опрацювання оприлюдненого проекту настанови є недоцільним через відсутність в Україні законного способу реалізації функцій, викладених у проекті", - зазначено в тексті.
У той же час в асоціації відзначають необхідність удосконалення нормативно-правового поля в сфері фармаконагляду в контексті наближення законодавства України до європейських норм.
"Вважаємо за необхідне підготувати новий проект настанови, в повній відповідності до законодавства України, повторно оприлюднити проект для громадського обговорення і створити нову робочу групу з метою залучення більш шірокого кола фахівців до обговорення", - зазначено в тексті.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА