12:24 04.11.2017

У НАБУ спростували розтрату 16 млн грн при закупівлі одягу для співробітників

2 хв читати
У НАБУ спростували розтрату 16 млн грн при закупівлі одягу для співробітників

У Національному антикорупційному бюро України спростовують розтрату понад 14 млн грн при закупівлі спорядження для відомства.

"Інформація про те, що НАБУ нібито купувало спорядження у фіктивної компанії, причетної до розтрати понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства у Facebook у п'ятницю ввечері.

У бюро підтвердили участь і перемогу в тендері підприємця, який пізніше став фігурантом справи із закупівлею рюкзаків.

"НАБУ не мало і не має жодного контракту на закупівлю товару чи послуги із зазначеним ТОВ. Особа, яка представляла інтереси цього ТОВ в епізоді з закупівлею рюкзаків, справді брала участь у двох тендерах із закупівель, оголошених НАБУ. У цих тендерах особа виступала від свого імені як приватний підприємєць (ФОП). У двох тендерах - із постачання 220 літніх сорочок під бронежилети та 42 спортивних костюмів - цей підприємець був визначений переможцем. З ним було укладено контракт", - додали в НАБУ.

Наголошується, що закупівлі НАБУ проводились у форматі відкритого тендера в системі державних закупівель ProZorro, з дотриманням усіх вимог законодавства.

За результатами проведених тендерів ціни закупівлі були знижені порівняно з очікуваною. Так, економія при закупівлі сорочок становила 35%, спортивних костюмів -38%. Загальний розмір економії становить близько 280 тис. грн.

"Наголошуємо, що приватний підприємець на момент проведення відкритого тендера з закупівлі (в лютому 2017 року) не перебував у статусі підозрюваного у кримінальному провадженні НАБУ, тож конфлікту інтересів, який міг би вплинути на результати тендера чи хід досудового розслідування, не було", - повідомили в бюро.

Закуплені товари було поставлено НАБУ своєчасно, в повному обсязі. За своїми характеристиками товар повністю відповідав технічним, якісним і кількісним характеристикам, обумовленим у предметі закупівлі при оголошенні тендера.

"З огляду на викладене будь-які спроби відшукати корупційний підтекст у тому, що одним із багатьох сотень переможців тендерів, проведених НАБУ, є особа, яка згодом стала підозрюваним у кримінальному провадженні, є безглуздими та маніпулятивними. Національне бюро готове надати матеріали, що засвідчать прозорість та конкурентність закупівлі", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що докладніше про закупівлі НАБУ можна дізнатися на офіційному сайті НАБУ, Єдиному порталі використання публічних коштів Edata, також на порталі державних закупівель ProZorro, а також у звітах про діяльність НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА