09:15 05.11.2017

Демократи США розповіли про плани замінити кандидатуру Клінтон на Байдена на виборах

2 хв читати
Демократи США розповіли про плани замінити кандидатуру Клінтон на Байдена на виборах

Колишня тимчасова голова Національного комітету Демократичної партії США Донна Бразил повідомила, що збиралася запустити процес заміни кандидата від партії демократів незадовго до виборів президента 2016 року.

Як випливає з її  мемуарів, які готуються до видання і з якими ознайомилася газета The Guardian, вона розглядала можливість замінити кандидатуру Хілларі Клінтон на тодішнього віце-президента Джо Байдена.

Бразил пише, що серйозно розглядала можливість замінити кандидата від демократів після інциденту 11 вересня 2016 року, коли Клінтон стало погано на церемонії, присвяченій жертвам теракту, і її під руки повели з заходу. Сама екс-держсекретар після цього заявила, що у неї була пневмонія.

Донна Бразил констатує, що навіть більше, ніж проблеми зі здоров'ям, її хвилювала сама кампанія Клінтон, яка була "анемічною" і навколо якої витало відчуття поразки. Крім того, її турбували фінансові угоди між Клінтон і її фондами та демократичною партією. Бразил вважала, що колишня держсекретар мала дуже великий вплив на партію, що відбилося на боротьбі Клінтон з Берні Сандерсом у результаті праймеріз.

Як випливає з мемуарів, Бразил розглянула кілька десятків варіантів на заміну Клінтон і Тіму Кейну, який балотувався на пост віце-президента, і зупинилася на Джо Байдені і Корі Брукері, вважаючи, що у них найбільше шансів перемогти Дональда Трампа.

Саме Бразил займалася б процесом заміни кандидата, якби Клінтон визнали "нездатною" брати участь у подальшій гонці.

Але в підсумку екс-глава Національного комітету Демократичної партії відмовилася від цих планів, вирішивши, що не може так вчинити з американками, які пишаються висуненням жінки на головний пост в країні.

Як зазначає The Guardian, немає відомостей про те, чи знав Байден про такі настрої в партії і чи готовий він був прийняти таку пропозицію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА