10:13 06.11.2017

Нардеп Онищенко оформлює німецьке громадянство

2 хв читати
Нардеп Онищенко оформлює німецьке громадянство

 Депутат Верховної Ради Олександр Онищенко, якого розшукують правоохоронні органи України, оформлює громадянство Німеччини, повідомив інтернет-сайт Deutsche Welle із посиланням на бургомістра селища Герцлаке Ганса Бескена (Hans Bösken), в якому оселився політик.

За словами бургомістра, О.Онищенко подав необхідні для отримання німецького громадянства документи ще кілька місяців тому. Очільник громади розраховує, що невдовзі український політик матиме німецький паспорт, і особисто сприяє О.Онищенку в отриманні німецького громадянства: зокрема, він звернувся до вищих інстанцій із рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер відіграє для його громади.

За його словами, О.Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. З огляду на тривалий легальний статус перебування в Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього він, вочевидь, відповідає критеріям на отримання громадянства.

Г.Бескен пояснив, що сприяє українському мультимільйонеру в паспортному питанні, оскільки сподівається, що О.Онищенко принесе користь його громаді. Українець пообіцяв бургомістру, що в майбутньому вкладатиме гроші в організацію в Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту на найвищому рівні. Про проблеми із законом новоспеченого односельця в Україні сільський голова чув, однак "не береться давати цьому оцінку".

Як повідомлялося, правоохоронні органи України підозрюють О.Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА