19:02 06.11.2017

Співробітники військкоматів Львова в суботу вручали повістки в рамках закону

2 хв читати
Співробітники військкоматів Львова в суботу вручали повістки в рамках закону

Представники районних військкоматів Львова не проводили облав у нічних клубах, а діяли в рамках закону, вручаючи повістку "ухильникам" у ніч на суботу, 4 листопада, заявив військовий комісар Львівської області Олександр Тищенко.

"Наші співробітники прибули до нічного клубу після того, як від поліції надійшла інформація про те, що під час перевірки вони виявили юнака, який ухиляється від призову на строкову службу", - сказав О. Тищенко на брифінгу у Львові в понеділок.

Він наголосив, що такі дії є звичайною практикою, оскільки військові передають до поліції дані по "ухильників", і якщо кого-небудь з них виявлять - одразу інформують військкомат.

"Якщо кого-небудь затримують за порушення правил дорожнього руху, і він проходить у нашій базі, то поліція нас одразу інформує. У цьому випадку поліція вживала заходів у рамках операції "Мігрант", у клубі знайшла одного юнака з нашої бази, і ми прибули на місце після їхньої інформації ", - сказав військовий комісар Львівської області.

За його словами, військові діяли в рамках закону, оскільки після оголошення призову всі молоді люди призовного віку мають прибути до районного військового комісаріату протягом 10 днів, незважаючи на те, отримали вони повістки чи ні. Якщо вони не з’являються, то підпадають під норми Кодексу України про адміністративні правопорушення, наголосив військовий комісар.

О. Тищенко розповів, що суботнім вечором повістки вручили 12 юнакам, частина з них у понеділок вже прибула до своїх РВК, але точну цифру не повідомив.

За словами О. Тищенка, заходи щодо виявлення тих, хто ухиляється від призову, проводяться щодня. "Щодня працюють 8 екіпажів. Ми регулярно вживаємо заходів, але досі вони не викликали такого резонансу", - наголосив він.

Обласний військовий комісар зазначив, що негативну інформацію про дії військових у рамках призову розкруують навмисно, і назвав це частиною гібридної війни з боку РФ.

За словами О. Тищенка, у понеділок до регіональних ЗМІ надійшла інформація, ніби минулої ночі військові силоміць увірвалися до будівлі монастиря в райцентрі Жовква і вручали монахам повістки до армії. "Такого не було, це пропаганда. Як і повідомлення про так звану облаву у Львові", - сказав він.

Як повідомлялося, в суботу, 4 листопада, в соцмережах з'явилася інформація, що напередодні вночі поліція і співробітники військкоматів провели облаву на тих, хто ухиляється від служби у війську, в провулку Крива Липа в центрі Львова, де розміщено більше десятка кафе, ресторанів і нічних клубів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА