19:28 06.11.2017

Онищенко спростовує інформацію про намір отримати німецьке громадянство

2 хв читати
Онищенко спростовує інформацію про намір отримати німецьке громадянство

Народний депутат України Олександр Онищенко, якого розшукують правоохоронні органи України, спростовує інформацію про подачу документів на отримання громадянства Німеччини.
"Банкова (вул.Банкова в Києві, де знаходиться Адміністрація президента України - ІФ) почала готувати грунт для позбавлення мене українського громадянства. Неправдиві новина про те, що я подав документи на німецьке громадянство, випустив журналіст DW", - написав О.Онищенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок.
За його словами, подані документи, про які в статті розповідає бургомістр селища Герцлаке, стосуються не процедури громадянства, а робочої візи в Німеччину.
"Я подав документи на оформлення робочої візи в німецькому посольстві, що дасть мені офіційне право на ведення бізнесу в Німеччині. Бургомістр дав лист-рекомендацію для посольства, а журналіст вигадав кінцеву мету ... Для того щоб отримати німецьке громадянство, перш потрібно отримати посвідку на проживання і після цього ще 5 років прожити в Німеччині", - зазначив О.Онищенко.
Раніше 6 листопада інтернет-сайт Deutsche Welle з посиланням на бургомістра селища Герцлаке Ганса Бєскова (Hans Bösken), повідомив, що депутат О.Онищенко оформляє громадянство Німеччини. За словами бургомістра, О.Онищенко подав необхідні для отримання німецького громадянства документи ще кілька місяців тому. Глава громади розповів, що звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер грає для його громади.
Як повідомлялося, О.Онищенко підозрюється правоохоронними органами України в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. В СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенко за ознаками державної зради.
Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави. Він був оголошений в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА