14:04 07.11.2017

Рада підтримала звільнення виробництва українських фільмів від ПДВ до 2023 р.

2 хв читати
Рада підтримала звільнення виробництва українських фільмів від ПДВ до 2023 р.

Верховна Рада ухвалила законопроект (№3238-д) "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо державної підтримки кінематографа в Україні".

Зазначений законопроект із третьої спроби підтримали 228 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.

Автори документа пропонують, зокрема, внести зміни до Перехідних положень Податкового кодексу, передбачивши, що тимчасово - до 1 січня 2023 року - будуть звільнені від податку на додану вартість (ПДВ) операції з поставки національних фільмів, визначених законом "Про кінематограф", а також поставка робіт і послуг з виробництва національних фільмів.

Чинна редакція перехідних положень Податкового кодексу передбачає, що звільнення від ПДВ діяло до 1 січня 2016 року.

Крім того, запропоновано до 1 січня 2023 року звільнити від ПДВ послуги з демонстрації, розповсюдження національних та іноземних фільмів, озвучених державною мовою на території України.

Згідно із законопроектом також запропоновано внести зміни до Податкового кодексу щодо визначення небенефіціарного власника для врегулювання особливості роботи в сфері кінематографа.

Згідно з пояснювальною запискою, зміни стосуються корегування фінансового результату (скорочення або збільшення) для чіткішого відображення субсидій, отриманих платником податку - суб'єктом кінематографа України - для повернення частини кваліфікованих витрат.

Зміни також стосуються не збільшення фінансового результату на суму сплаченого роялті в разі, якщо об'єкт інтелектуальних прав виник в Україні і потім був переданий за кордон з урахуванням специфіки сфери кінематографа.

Парламент також пропонує не вважати додатковим благом платника податку виплачену суб'єктам кінематографа вартість товарів і послуг, а саме - проїзд, проживання, харчування, страхування, навчання, пов'язані з виробництвом аудіовізуального продукту суб'єктами кінематографа України.

Верховна Рада також підтримала супутній законопроект про внесення змін до Митного кодексу щодо державної підтримки кінематографа в Україні (№ 3239-д).

Зазначений законопроект також з третьої спроби підтримали 228 народних депутатів.

Згідно із законом запропоновано до 1 січня 2023 року звільнити від митних зборів при ввезенні в Україну товарів, що входять до складу національної кінематографічної спадщини, а також товарів, призначених для використання в кінематографічній діяльності.

Від митних зборів можуть бути звільнені, зокрема, ввезення в Україну кінокамер, кінопроекторів, апаратури для звукозапису та відтворення звуку, телевізійні камери, цифрові камера, кіноплівки, бобін, апаратури для обладнання фото- і кінолабораторій, а також освітлювального обладнання.

Крім цього, Верховна Рада підтримала рішення відправити на повторне друге читання проект закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні" (№3240) від 3 жовтня 2017 року.

За відповідне рішення проголосували 228 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА