15:56 07.11.2017

Мінкультури представило чотирьох із восьми членів наглядової ради Українського культурного фонду

2 хв читати
Мінкультури представило чотирьох із восьми членів наглядової ради Українського культурного фонду

Чотири з восьми членів наглядової ради Українського культурного фонду вже обрані шляхом рейтингового інтернет-голосування, повідомив міністр культури України Євген Нищук.

"Наглядова рада має складатися з восьми членів, два з яких мають бути подані Міністерством культури, два - президентом, два - від громадськості, два - від закладів культури. Чотири особи (від громадськості та від закладів культури) мали обиратися шляхом інтернет-голосування . На підставі результатів рейтингового інтернет-голосування за кандидатів до складу наглядової ради Українського культурного фонду обраними вважаються: від закладів культури - Олексій Кужельний (17 голосів), Алла Гордієнко (11), від громадських організацій - Владислав Корнієнко (17), Сергій Сьомкін (12) ", - розповів міністр на прес-конференції у вівторок в Києві.

За словами Є.Нищука, інтернет-голосування тривало з 13 по 27 жовтня 2017 року, а всі обрані члени - відомі та гідні представники культури.

Зокрема, А.Гордієнко є генеральним директором Національної бібліотеки України для дітей, О.Кужельний - директор, художній керівник Київської академічної майстерні театрального мистецтва "Сузір'я", народний артист України.

В.Корнієнко - ректор Київської муніципальної академії естрадно-циркового мистецтва, С.Сьомкін - виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету, член експертної комісії Держкіно.

У свою чергу директор програм інноваційних проектів "Transparency International Україна" Віктор Нестуля підтвердив, що результати голосування не викликають сумнівів: "Ми підтверджуємо, що результати голосування прозорі та чесні. Кожен може пройти за посиланням і перевірити".

Є.Нищук також повідомив, що Мінкультури не має наміру проводити конкурс з обрання представників міністерства до наглядової ради Українського культурного фонду.

"Ми не проводитимемо додаткового конкурсу, ми шляхом консультацій представимо тих двох людей", - сказав він.

За його словами, ці кандидати не будуть зі структури міністерства, а, можливо, з регіональних культурних центрів або представники музейної справи.

Є.Нищук нагадав, що до кінця 2017 року формування наглядової ради має бути завершено.

"Сама наглядова рада разом із головою та виконавчим директором має бути сформована до кінця року. Немає чітких дат, але ми маємо до кінця року планово завершити формування, щоб з 1 січня вона була повністю сформована. Я думаю, що до кінця цього місяця вже буде відома наступна четвірка, яка від Мінкультури та від Адміністрації президента буде представлена", - розповів міністр.

Він поінформував, що після завершення формування членів НР буде обрано голову та виконавчого директора.

"Уже вісімка має представити на мій розгляд три кандидатури на голову наглядової ради, після чого буде проведено короткостроковий конкурс на виконавчого директора", - пояснив Є.Нищук.

Міністр також поінформував, що в проекті державного бюджету на 2018 рік закладено фінансування Українського культурного фонду у розмірі 200 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard - Міноборони

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА