16:36 07.11.2017

Таїланд готує рішення про закупівлю українських БТР-4Е - Бірюков

3 хв читати

Україна і Таїланд продовжують переговори про розширення ВТС у сфері бронетанкобудування на міжнародній оборонній конференції Defence& Security-2017 у Бангкоку, тайські військові завершують відпрацювання рішення про закупівлі українських БТР-4Е для армії Таїланду, повідомив радник глави українського військового відомства Юрій Бірюков.

Розповідаючи на cвоїй сторінці в Facebook про підвищений інтерес керівництва тайського військового відомства до продемонстрованого Україною на Defense&Security-2017 натурного зразку БТР-4, радник міністра оборони написав: "Наша четвірка пройшла сертифікацію і її допущено до закупівлі. Зараз приймається рішення про обсяги та фінансування".

У зв'язку з цим він уточнив, що українська сторона спеціально привезла до Бангкока для тайців не новий БТР, а бронетехніку, що має реальний досвід бойового застосування, з військового підрозділу. "Шильдик" approved on battlefield "- він дорого коштує", - зазначив Ю.Бірюков.

Радник міністра також нагадав, що українська і тайська сторони вже мають успішний досвід співпраці за програмами БТР-3 і ОБТ "Оплот", також Україна розпочала поставки БТР-4 до Індонезії.

Як повідомлялося, на початку року українські БТР-4Е успішно пройшли в Таїланді процедуру стандартизації військової техніки та озброєння, що закуповуються тайським військовим замовником у рамках переозброєння ЗС Таїланду. За даними української сторони, завершення переговорного процесу з Бангкоком із закупівлі українських БТР-4Е Королівської армією Таїланду і відповідне рішення тайського замовника очікується в 2017-2018 роках.

В останні роки Таїланд виступає одним з найбільших імпортерів української бронетехніки в Південно-Східній Азії. У 2010-2015 роках Україна поставила Таїланду 233 од. БТР-3E1 у рамках укладених в 2006-му і в 2011 роках контрактів загальним обсягом близько $270 млн. У 2011 році Україна і Таїланд уклали контракт обсягом понад $200 млн на поставку до Таїланду 49 українських танків БМ "Оплот" нового покоління. В умовах зовнішньої агресії щодо України поставки бронетехніки замовнику здійснюються з 2014 року за уточненим сторонами графіком, завершення контракту, згідно з раніше озвученими даними, заплановано на осінь 2017 року. У 2015 році українська і тайська сторони підписали рамкову угоду про організацію в Таїланді великовузлового складання українських БТР-3Е1 та його модифікацій.

У жовтні на міжнародній виставці "Зброя та безпека-2017" в Києві, український розробник бронетехніки ХКБМ ім. Морозова представив нову версію БТР-4Е - БТР-4МB1 з посиленим за стандартами НАТО захистом. Створений з урахуванням досвіду експлуатації під час бойових дій на сході країни на основі БТР-4Е, з використанням модульного підходу в бронюванні, новий БТР-4МB1 має відповідний стандартам НАТО, збільшений на 15% захист екіпажу, поліпшену ергономіку кабіни, бойовий модуль нової версії БТР-4 оснащений тепловізором. Характеристики БТР-4МB1 надають можливість військовим задіяти цю бронетехніку для виконання будь-якого завдання: від дозорно-розвідувального, до машини-амфібії для морської піхоти. Прийняття БТР-4МВ1 на озброєння ЗСУ очікується в першій половині 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА