19:59 08.11.2017

Профільний комітет ВР обговорив основні позиції законопроекту щодо відновлення суверенітету над Донбасом

2 хв читати
Профільний комітет ВР обговорив основні позиції законопроекту щодо відновлення суверенітету над Донбасом

У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони обговорили основні позиції, які можуть бути відображені в другому читанні законопроекту №7163 про забезпечення суверенітету України на Донбасі, зокрема закріплення дати початку російської агресії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", секретар комітету Іван Вінник (фракція "Блок Петра Порошенка") озвучив членам комітету позиції щодо ключових положень законопроекту, які підготувала робоча група у складі представника комітету, представника президента України у Верховній Раді, представників Міністерства закордонних справ, Міністерства юстиції та Адміністрації президента України.

За словами І.Вінника, пропонується змінити назву законопроекту та сформулювати її таким чином: проект закону про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими Російською Федерацією територіями України.

Крім того, він зазначив, що робоча група виступає за те, щоб у преамбулі проекту закону визначити дату початку агресії РФ - 20 лютого 2014 року.

Робоча група також сформулювала пропозиції щодо порядку використання Збройних сил України на Донбасі.

Крім того, робоча група підтримує те, щоб у преамбулі законопроекту була згадка про Крим, а також вважає за недоцільне повернення до законопроекту норми, в якій згадуються Мінські угоди. Під час голосування за цей законопроект у першому читанні таку норму було вилучено з тексту документа.

Багато членів комітету на засіданні висловилися на підтримку пропозицій робочої групи. Проте вони наполягали на тому, щоб комітет перейшов до голосування за конкретні пропозиції. Голова комітету Сергій Пашинський проігнорував їхні пропозиції. Він наполягав на тому, що комітет має погодити основні позиції, які будуть відображені в другому читанні законопроекту, а потім, на наступному засіданні, перейти безпосередньо до голосування за конкретні формулювання та статті проекту закону.

До другого читання законопроекту народні депутати подали майже 700 поправок.

У секретаріаті комітету журналістам пояснили, що термін внесення поправок народними депутатами закінчився. Проте якщо пропозиції робочої групи, які підтримують члени комітету, будуть оформлені письмово, ці позиції будуть відображені в таблиці поправок і після голосування на комітеті будуть винесені на голосування до сесійної зали.

Як повідомлялося, законопроект №7163 про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях зареєстрований у Верховній Раді 4 жовтня 2017 року. Народні депутати ухвалили цей законопроект у першому читанні 6 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА