09:00 10.11.2017

Військовослужбовці ЗСУ у складі ЛитПолУкрбригу пройшли тренування з ведення радіообміну за стандартами НАТО

2 хв читати
Військовослужбовці ЗСУ у складі ЛитПолУкрбригу пройшли тренування з ведення радіообміну за стандартами НАТО

Військовослужбовці Збройних сил України в складі ЛитПолУкрбригу пройшли тренування з ведення радіообміну за стандартами НАТО і провели практичне випробування сумісності радіостанцій трьох країн під час навчання "Кленова арка - 2017" в Польщі, повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.
"Військовослужбовці Збройних сил Республіки Польща, Литовської Республіки та України за сприяння канадських наставників пройшли тренування з ведення радіообміну за стандартами НАТО і провели практичне випробування сумісності радіостанцій трьох країн під час навчання "Кленова арка - 2017", в Польщі", - йдеться на офіційному сайті Міноборони в четвер.
Зокрема, за словами майора Мирослава Беднаша, начальника відділення зв'язку S-6 ЛитПолУкрбригу, тренування були зорієнтовані на створення мережі радіозв'язку між командуванням бригади і штабами підпорядкованих підрозділів.
"Ми провели теоретичне заняття з особовим складом підрозділів зв'язку про порядок ведення радіообміну за стандартами НАТО і перевірили можливість спільної роботи радіостанцій трьох країн" - відзначив капітан Роман Сельвестр, офіцер відділення зв'язку S-6 ЛитПолУкрбригу.
У Міноборони наголосили, що під час навчань "Кленова арка - 2017" одночасно функціонують три мережі: комп'ютерна, телефонна і мережу радіозв'язку. "В один з навчальних днів планується відключення провідної мережі зв'язку для перевірки виключно радіозв'язку між командомом ЛитПолУкрбригу та підпорядкованими підрозділами. Таким чином, передача рапортів, наказів і розпоряджень буде здійснюватися засобами радіозв'язку", додали у відомстві.
Як повідомлялося, в Польщі понад 460 українських військовослужбовців брали участь в багатонаціональних командно-штабних навчаннях "Кленова Арка - 2017".
У 2017 році навчання організовані під загальним керівництвом командування Литовсько-польсько-української бригади ім.Велікого гетьмана Костянтина Острозького за наставництва канадських інструкторів.
Також окрім національного персоналу командування ЛітПолУкрбрігу, ЗСУ під час нинішньої "Кленової арки" представляють військовослужбовці 80 і 95 окремих десантно-штурмових бригад, командування високомобільних десантних військ ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА