12:09 10.11.2017

В офісі "Укргазвидобутку" відбувається обшук, житло директора вже обшукали

2 хв читати

В офісі ПрАТ "Укргазвидобуток" (входить до структури "Смарт-Холдингу") в Харкові відбувається обшук, повідомив адвокат директора компанії Вадима Мохова Олег Головков.

"В офісі "Укргавидобутку" відбувається обшук у справі про ухилення від сплати податків Smart Energy. На думку податкової поліції та слідчого Генеральної прокуратури, Smart Energy, яка є шостою за обсягом сплачених податків в Україні, є фіктивною компанією. Обшук у директора "Укргазвидобутку" Вадима Мохова вже відбувся сьогодні вранці", - сказав О.Головков.

Він зазначив також, що В.Мохов нині перебуває на лікуванні і від управління компанією відсторонений за рішенням Харківського райсуду Харківської області.

За словами О.Головкова, правоохоронці, які здійснюють обшук, поводяться коректно.

Як повідомлялося, директора ПрАТ "Укргазвидобуток" Вадима Мохова затримали ввечері 5 жовтня. Йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 (незаконний видобуток) і ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що дію спеціального дозволу на користування надрами зазначеним ПрАТ, було призупинено у зв'язку з невиконанням припису Держгеонадра. Проте підприємство свою діяльність не зупинило і продовжило видобувати газ і газовий конденсат незаконно. За попередніми даними, ця діяльність завдала багатомільйонних збитків", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

У прокуратурі стверджують також, що оголошення підозри та затримання В.Мохова відбувалося відповідно до законодавства.

Водночас адвокат В.Мохова Олег Головков стверджує, що затримання відбувалося з численними порушеннями кримінально-процесуальних норм.

"Я, як адвокат Вадима Мохова, в телефонному режимі домовився, що він прибуде до м. Мерефи на зустріч зі слідчим (Харківського відділу Нацполіції - ІФ) для допиту як свідок. Але після прибуття в райвідділ поліції його затримали як особу, що ухиляється від слідства, і лише потім повідомили про підозру... слідчий звернувся з клопотанням про затримання мого підзахисного як особи, що переховується від органів слідства, хоча це не відповідає дійсності. Вадим Мохов увесь час співпрацював із слідством, продовжував виконувати функції директора УГВ, не змінював місця проживання і роботу, був доступний за всіма видами зв'язку", - повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" О.Головков.

Пізно вночі 6 жовтня Харківський райсуд Харківської області за клопотанням прокуратури визначив В.Мохову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів із можливістю внесення застави 5 млн грн. Після внесення застави "Смарт-Холдингом", до структури якого входить УГВ, В.Мохов вийшов на волю.

Рішення Харківського райсуду про обрання запобіжного заходу було оскаржене обома сторонами. Апеляційний суд Харківської області залишив у силі рішення суду першої інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА