15:56 10.11.2017

Понад 400 студентів Університету митної справи протестували біля "Дніпрогазу" через неподання тепла

2 хв читати

 У Дніпрі біля будівлі офісу ПАТ "Дніпрогаз" понад 400 студентів Університету митної справи та фінансів (Дніпро) провели акцію протесту з вимогою підключити котельні виші до газу для подачі тепла в аудиторії та гуртожитки.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під бій барабанів студенти скандували "Дніпрогаз", віддай нам газ, або будемо жити у вас!".

У заяві студентів зазначається, що вийти на акцію їх змусила відсутність тепла в аудиторіях і гуртожитках, в яких проживають понад 1500 осіб.

"На балансі Університету митної справи та фінансів перебуувають чотири газові котельні. Станом на 09.11.2017 публічне акціонерне товариство "Дніпрогаз", що безпосередньо виступає оператором газорозподільчої системи, відмовляє в їх підключенні до системи, вказуючи на те, що університет має провести реконструкцію котелень", - ззаначено в заяві.

Така реконструкція, проведення якої вимагає "Дніпрогаз", коштуватиме 1 млн 200 тис. грн. Міськгаз вважає, що цю суму має виділити Міністерство освіти і науки або сам виш.

Як розповіла агентству заступник голови студентського парламенту Університету митної справи та фінансів Катерина Усик, студентський парламент вишу звертався до адміністрації з проханням прояснити ситуацію.

Студенти розповіли, що їх запрошували як на робочі наради, так і на засідання вченої ради та ректорату. Вони зверталися до представників Міністерства освіти, до облдержадміністрації, міськгазу, але "відповідей так і не отримали". При цьому студенти зазначають, що виш не має заборгованості за поставки газу.

Під час переговорів студентів з помічником голови правління ПАТ "Дніпрогаз" Валерієм Шараповим жодних домовленості не було досягнуто.

"Дніпрогаз" вимагає від Міністерства освіти гарантійного листа з обіцянкою оплатити в 2018 році встановлення нових точок обліку, лише після цього буде подано газ. Тому в неділю ми їдемо в Київ до міністра освіти ", - зазначила К.Усик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА