19:53 11.11.2017

NASA перенесло на 12 листопада запуск РН Antares до МКС

2 хв читати
NASA перенесло на 12 листопада запуск РН Antares до МКС

Запланований на суботу черговий запуск розробленої і створеної в Україні ракети-носія (РН) середнього класу Antares, задіяної у виконанні контракту NASA щодо забезпечення комерційних постачальницьких послуг (CRS) Міжнародної космічної станції, перенесений на 12 листопада.
Намічений на 14:37 за Києвом із Середньоатлантичного регіонального космодрому на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) пуск, який транслювався на сайті NASA, в останній момент перед стартом був перенесений на добу у зв'язку з появою літака в зоні запуску.
За даними NASA, пускове вікно для повторного пуску РН Antares буде відкрито 12 листопада з 14:00 до 14:09 за Києвом.
В рамках пуску космічна вантажівка Cygnus повинна доставити на МКС за допомогою РН Antares близько 3 тонн корисного вантажу: припасів, їжі і наукового обладнання, а також проведе утилізацію відходів з МКС.
Основна конструкція першого ступеня РН спроектована ДП "КБ "Південне" і виготовлена ​​на ДП "Південмаш" (Дніпро). В кооперації за проектом також беруть участь українські "Хартрон-АРКОС","Хартрон-ЮКОМ","ЧеЗаРа","Рапід".
Американська Orbital ATK прийняла рішення замінити маршовий двигун першого ступеня після аварії в жовтні 2014 року, пов'язаної з несправністю двигунів AJ26 (модифіковані радянські НК-33). За підсумками конкурсу, для нової версії Antares як двигунів першого ступеня були обрані російські киснево-гасові двигуни РД-181 (експортна версія РД-191) виробництва НВО "Енергомаш". Перший пуск модернізованої РН Antares230 забезпечений у жовтні 2016 року.
Даний пуск повинен стати сьомою місією з доставки вантажів на МКС, яку американська Orbital ATK забезпечує за контрактом з NASA. До кінця 2018 року планується здійснити п'ять пусків, з 2019 по 2024 рік - ще шість.
Як повідомлялося, США у зв'язку з введеними в 2014 році Конгресом обмеженнями на ВТС з РФ з огляду на окупацію Криму, до 2019 року планують повністю відмовитися від російських двигунів РД-180, якими оснащені РН Atlas 5 американської United Launch Allianсе (ULA). Поставки РД-181, якими оснащуються нові РН Antares для МКС, обмежені цивільним середовищем. В оголошеному в червні 2015 року ВВС США конкурсі з розробки двигунів замість російських РД-180, взяло участь українське ДКБ "Південне" (Дніпропетровськ) зі своїм новим рідинним РД-815.
Наразі Україна і США продовжують переговори про співпрацю в області ракетного двигунобудування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА