15:58 12.11.2017

США успішно здійснили черговий запуск виробленої в Україні РН "Antares"

2 хв читати
США успішно здійснили черговий запуск виробленої в Україні РН "Antares"

Розроблений і створений в Україні ракетоносій (РН) середнього класу "Antares", задіяний у виконанні контракту NASA щодо забезпечення комерційних постачальницьких послуг (CRS) Міжнародної космічної станції (МКС), в неділю успішно запустили з космодрому з США.

Успішний запуск РН "Antares" з космічною вантажівкою "Cygnus", який транслювали на сайті NASA, здійснений із Середньоатлантичного регіонального космодрому на острові Воллтс (штат Вірджинія, США) о 14:14 за Києвом. Спочатку запуск було заплановано на суботу, проте його відклали в останній момент через появу в зоні запуску приватного літака.

Виведена на навколоземну орбіту вантажівка "Cygnus", доставить на МКС близько 3 тонн корисного вантажу, запаси їжі, наукового обладнання, а також проведе утилізацію відходів із МКС.

Основна конструкція першого ступеня РН спроектована українським державним підприємством "КБ "Південне" і виготовлена ​​ ДП "Південмаш" (обидва – м.Дніпро, Україна). В кооперації за проектом також беруть участь українські "Хартрон-АРКОС", "Хартрон-ЮКОМ", "Чезара", "Рапід".

Це вже другий запуск модифікованої версії РН "Antares" – Antares-230 з заміненими двигунами першого ступеня РН. Американська Orbital ATK ухвалила рішення замінити маршові двигуни першого ступеня після аварії в жовтні 2014 року, пов'язаної з несправністю двигунів AG-26 (модифіковані радянські НК-33). За підсумками конкурсу для нової версії Antares як двигунів першого ступеня були обрані російські киснево-гасові двигуни РД-181 (експортна версія РД-191) виробництва НВО "Енергомаш". Перший запуск модернізованої РН Antares-230 відбувся у жовтні 2016 року.

Цей запуск став сьомою місією з доставки вантажів на МКС, яку американська Orbital ATK забезпечує за контрактом з NASA. До кінця 2018 року планується здійснити 4 запуски, з 2019 по 2024 рік – ще 6.

Як повідомлялося, США, у зв'язку з введенням у 2014 році Конгресом цієї країни обмежень на військово-технічне співробітництво з РФ через анексію Криму, до 2019 року планують повністю відмовитися від російських двигунів РД-180, якими оснащені РН "Atlas-5". В оголошеному в червні 2015 Військово-повітряними силами США конкурсі з розробки двигунів замість російських РД-180 взяло участь українське ДКБ "Південне" (Дніпро) зі своїм новим рідинним РД-815.

Наразі Україна та США продовжують переговори про співпрацю у сфері ракетного двигунобудування.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА