07:59 13.11.2017

У Белграді розглядають 45 справ проти сербських найманців, які воюють в Україні та Сирії

2 хв читати
У Белграді розглядають 45 справ проти сербських найманців, які воюють в Україні та Сирії

Кілька десятків громадян Сербії є учасниками незаконних збройних формувань в Україні та Сирії, прокуратура Белграда розглядає в цілому 45 справ проти найманців, повідомляє місцеве видання "Політика".
"Найманці з Сербії відправилися в Україну, де вони воювали на стороні проросійських сил на сході цієї країни, але також і в Сирію, де ці люди, в основному з Нового Пазару та околиць, воювали на боці Ісламської держави. Тільки кілька десятків бійців залишилося в Україні та Сирії ", - пише видання.
За словами представника Белградської прокуратури Тетяни Секуліч, щодо найманців судові розгляди запроваджуються з метою кримінального переслідування у зв'язку з війною або збройним конфліктом в іноземній державі відповідно до ст.386 Кримінального кодексу Сербії.
Вона також повідомила виданню, що в минулому році обвинувачення уклало угоду з 24 особами про визнання провини. Раніше представник Верховного суду в Белграді Бояна Станкович заявила, що в цілому визнані винними 28 осіб, які брали участь в бойових діях за кордоном, і ще щодо однієї людини було винесено рішення, яким було відмовлено в угоді про визнання кримінального злочину.
Видання нагадує, що в жовтні 2014 року Сербія прийняла поправки до Кримінального кодексу, що передбачають тюремне ув'язнення на термін до десяти років для всіх, хто бере участь в бойових дій за кордоном або організовує і вербує громадян Сербії для цього.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА