13:10 13.11.2017

Сорос і ще понад 400 багатих громадян США закликають владу не знижувати податки

3 хв читати
Сорос і ще понад 400 багатих громадян США закликають владу не знижувати податки

Понад 400 американських мільйонерів і мільярдерів, зокрема Джордж Сорос, поставили свої підписи під зверненням до Конгресу, в якому закликали законодавців не знижувати податки для заможних громадян.

Автори листа вважають помилковою пропозицію республіканців про скорочення податків для багатих сімей у той момент, коли держборг США дуже високий, а нерівність доходів громадян країни є найбільшою з 20-х рр. минулого століття.

Вони закликали Конгрес не схвалювати законопроект, який, на їхню думку, "ще більше посилить нерівність" і підвищить держборг. Вони вважають за необхідне не знижувати податки для заможних громадян, а підвищувати їх.

"Я вважаю, що зниження податків - це абсурд, - заявив колишній CEO American Airlines Боб Кренделл, який поставив свій підпис під листом. - Республіканці кажуть, що не можуть собі дозволити витрачати гроші, але можуть дозволити собі давати заможним громадянам істотні податкові пільги. В цьому немає сенсу".

Скорочення податків для бізнесу та громадян є центральним елементом програми президента США Дональда Трампа, покликаної спонукати до зростання американську економіку та створити нові робочі місця.

Палата представників і сенат цього місяця представили власні версії проектів податкової реформи, які потребують узгодження, перш ніж будуть направлені на підпис Д.Трампу.

Незважаючи на те, що версії палати представників і сенату мають суттєві відмінності, обидві програми передбачають скорочення податків для заможних громадян.

Білий дім і лідери республіканців вважають, що податкова реформа сприятиме зростанню інвестицій в економіку США. На думку влади, кошти, які корпорації та заможні громадяни заощадять на податках, буде спрямовані на створення нового бізнесу та будівництво нових підприємств.

Однак автори листа зазначають, що прибутки американських компаній уже перебувають на рекордних рівнях, а багатим людям не потрібно ще більше грошей.

Вони вважали б за краще, щоб уряд спрямовував кошти на цілі, від яких виграють усі громадяни – на освіту, наукові дослідження, будівництво доріг, підтримку функціонування соціальної програми медичного страхування Medicaid.

"У мене великі доходи. Якщо мої доходи зростуть, я не інвестуватиму більше, я відкладатиму більше", - заявив Б.Кренделл.

Найбільшої критики зазнала пропозиція Конгресу про скасування податку на спадщину, який діє тільки для активів вартістю вище ніж $5,49 млн.

"Скасування податку на спадщину призведе до втрати бюджетом податкової виручки в розмірі $269 млрд протягом 10 років - це більше суми, яку влада витратить за цей час на такі відомства, як Управління з контролю за продуктами та лікарськими препаратами, Центр із контролю за захворюваннями й Агентство з захисту навколишнього середовища", - наголошується в листі.

Звернення підготувала організація Responsible Wealth, що об'єднує представників бізнесу та інвесторів із числа 5% найбагатших людей США, його підписали багато заможних громадян - лікарі, юристи, підприємці та голови компаній, пише газета The Washington Post.

Серед підписантів звернення до Конгресу - засновники мережі Ben&Jerry's Ice Cream Бен Коен і Джеррі Грінфілд, відомий дизайнер одягу Ейлін Фішер, а також інвестор і філантроп Стівен Рокфеллер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА