19:41 13.11.2017

У Запорізькій області погіршилася ситуація із захворюваністю домашніх тварин на сказ

1 хв читати
У Запорізькій області погіршилася ситуація із захворюваністю домашніх тварин на сказ

У Запорізькій області загострюється епізоотична ситуація: в жовтні у приватних подвір'ях від сказу постраждали 19 домашніх тварин, з початку поточного року - 92.
Як повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) Запорізької області, в регіоні значно погіршилася ситуація з захворюваністю тварин на сказ. З початку 2017 року зареєстровано 92 випадки сказу в 67 неблагополучних населених пунктах ( 47 випадків захворюваності в 43 населених пунктах за 2016 рік).
Фахівці служби також відзначають, що тільки в жовтні зафіксовано 19 випадків захворювання тварин на сказ у 8 районах Запорізької області, серед яких - Оріхівський, Більмакський, Новомиколаївський та Токмацький райони.
"В Оріхівському районі в селі Новояковлівка від сказу загинули три корови, в селі Новоселівка - одна. Трупи тварин спалені", - наголошується в повідомленні.
На думку фахівців, ймовірною причиною зараження тварин небезпечною інфекцією є укуси лисиць, хворих на сказ.
Нині  Держпродспоживслужба Запорізької області проводить комплекс заходів щодо ліквідації та профілактики захворювання в регіоні, оскільки напружена епізоотична ситуація серед диких, сільськогосподарських і домашніх тварин (собак і котів) є реальною загрозою захворювання людей гідрофобією (сказ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА