08:03 14.11.2017

Сенцов залишив штрафний ізолятор

1 хв читати
Сенцов залишив штрафний ізолятор

Українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії за тероризм, випустили зі штрафного ізолятора колонії (ШІЗО), повідомило інтернет-видання "Крим.Реаліі".
"Наразі Олег Сенцов вже покинув штрафний ізолятор і знаходиться в загоні. У його бараку 60 осіб. Колонія відрізняється суворим виконанням правил внутрішнього розпорядку. Основне виробництво в колонії - обробка каменю та виготовлення кам'яних виробів. Але крім цього, є робота в бібліотеці, театрі та місцевій кіностудії. Керівництво колонії запропонувало йому роботу, пов'язану з роботою театру і кіно, але він відмовився", - повідомляє інтернет-видання з посиланням на адвоката О.Сенцова Дмитра Дінзе.
Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. Український режисер був визнаний винним у створенні на території півострова терористичного співтовариства. Верховний суд РФ пізніше визнав законним винесений вирок.
О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО), більш відомої як "Білий ведмідь". У колонії відбувають покарання чоловіки, засуджені за тяжкі та особливо тяжкі злочини.
Влада України неодноразово називала справу О.Сенцова політично мотивованою. У травні 2016 року він заповнив документи для передачі його в Україну для відбування покарання. Мін'юст України восени минулого року повідомив, що Росія відмовилася передати українця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА