08:29 14.11.2017

Глава Пентагону назвав "звичайною справою" навчання з трьома авіаносцями поблизу КНДР

2 хв читати
Глава Пентагону назвав "звичайною справою" навчання з трьома авіаносцями поблизу КНДР

Глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що маневри в акваторії Корейського півострова за участю трьох авіаносців ВМС США Ronald Reagan, Theodore Roosevelt і Nimitz "не є чимось незвичайним". Про це він сказав журналістам в Пентагоні, повідомляє The Washington Post.

"У цьому немає будь-якого особливого сигналу", призначеного для Північної Кореї або для кого-небудь ще, зазначив Меттіс. "Це звичайна справа, якою ми займаємося спільно з союзниками", - підкреслив він.

Про те, що авіаносці Ronald Reagan, Theodore Roosevelt і Nimitz у супроводі ударних груп прибули до західної частини Тихого океану, стало відомо напередодні, 13 листопада. Там американський флот проводить спільні навчання з Військово-морськими силами Південної Кореї.

Авіаносці увійшли в операційну зону Південної Кореї 12 листопада. Навчання за участю відразу трьох авіаносців проходять вперше в історії країни, відзначало південнокорейське агентство Yonhap. Їх супроводжують понад десятка кораблів, в їх числі - два есмінця ВМС Південної Кореї Sejong the Great і Seoae Yu Seong-ryong, оснащені бойовою інформаційно-керуючою системою Aegis американської розробки.

"Військово-морські сили Південної Кореї і США підтримують ідеальну захисну позицію, що дозволяє їм виконати спільні операції в будь-якому місці в будь-який час", - говорив капітан Sejong the Great Лі Ку Сон. "Наш надійний альянс - основа для стримування провокацій противника", - зазначав він.

Як відзначало Yonhap, востаннє навчання за участю трьох авіаносців відбулися в водах біля острова Гуам десять років тому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА