22:19 14.11.2017

Прес-залу Європарламенту надали ім'я вбитої мальтійської журналістки

2 хв читати
Прес-залу Європарламенту надали ім'я вбитої мальтійської журналістки

Прес-залу Європарламенту в Страсбурзі надали ім'я вбитої мальтійської журналістки Дафне Каруани Галізіі, що займалася антикорупційними розслідуваннями.

"Для мене як громадянина, журналіста і голови цього парламенту є великою честю можливість відкрити цю церемонію і виступити від імені 750 європейських парламентаріїв. Усі ці парламентарії борються за те, щоб зробити внесок у розкриття правди. Я це говорив і повторюю: Європейський парламент не відведе погляду, ми не послабимо наших зусиль, поки ми не дізнаємося правди, виконавців, а також замовників цього вбивства ", - заявив голова Європарламенту Антоніо Таяні, який очолив цю церемонію у вівторок.

За його словами, відтепер усі, хто будуть виступати або слухати виступаючих в цьому залі, будуть знати, що злочин не забутий Європарламентом.

"Ми і надалі будемо продовжувати вимагати міжнародного розслідування, тому що ми не знаємо, до якої межі простягаються кордони цієї трагедії", - зазначив глава Європарламенту, пообіцявши при цьому "закликати Європол і поліцію усього світу до співпраці".

Він зазначив, що "500 млн європейців не можуть погодитися з тим, щоб журналіста вбивали за розслідування якихось справ".

"Коли домагаються правди, захищають свободу. Коли журналістів в Європі намагаються змусити замовкнути ... це означає, що ми втрачаємо частину свободи. А свобода - це основна цінність Європейського союзу, і ми маємо намір боротися за цю свободу", - заявив Таяні.

Генеральний секретар організації "Репортери без кордонів" Крістоф Делуар у свою чергу сказав, що ім'я Галізіі стало "синонімом свободи преси, журналістської мужності і служби на користь суспільства".

На церемонії в Страсбурзькій штаб-квартирі Європарламенту були присутні члени родини загиблої мальтійської журналістки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА