15:51 15.11.2017

Україна може приєднатися до Міжнародної організації винограду та вина

1 хв читати
Україна може приєднатися до Міжнародної організації винограду та вина

Питання приєднання України до Міжнародної організації винограду та вина (OIV) Кабінет Міністрів може розглянути 16 листопада.

"Завтра (в четвер, 16 листопада - ІФ) у Кабінеті міністрів України відбудеться зустріч із першим віце-прем'єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі, де офіційно обговорять приєднання України до Міжнародної організації винограду та вина", - повідомив генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко в кулуарах Національного виноробного форуму в середу.

За його словами, для приєднання до OIV міністр аграрної політики та продовольства або уряд мають направити в організацію листа-звернення.

"Якщо ми на урядовому рівні прийматимемо встановлені міжнародні правила, це дасть змогу дерегулювати роботу наших підприємств, дасть можливість говорити про стабілізацію ситуації в галузі, приведе до зростання виробництва, а в подальшому - до збільшення продажу", - зазначив В.Кучеренко.

За словами гендиректора, OIV об'єднує понад 1 тис. експертів із 46 країн світу. Після приєднання до неї Україна отримає можливість користуватися науковими досягненнями, розробками та порадами експертів.

"Членський внесок залежить від площі насаджень, при цьому оцінюється здатність галузі. Орієнтовно внесок становитиме EUR12 тис. на рік", - додав В.Кучеренко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА