18:58 15.11.2017

Суд продовжив домашній арешт Штепи

3 хв читати
Суд продовжив домашній арешт Штепи

Ленінський районний суд м. Харкова продовжив домашній арешт із носінням електронного браслета екс-меру Слов'янська Нелі Штепі та дозволив їй ненадовго поїхати до Києва для лікування, повідомив адвокат Н.Штепи Олександр Шадрін.

"Суд продовжив домашній арешт і носіння електронного браслета до 13 січня і дозволив на 4 дні поїхати до Києва для стаціонарного лікування", - сказав О.Шадрін.

Також суд вирішив продовжити розгляд справи Н.Штепи, незважаючи на заміну головуючого судді.

"Новий головуючий суддя Скляренко заявив самовідвід через процесуальні порушення при його призначенні, але двоє інших суддів (членів колегії - ІФ) проголосували проти. Суд не задовольнив також наше клопотання про відвід суддів. Після цього стало зрозуміло, що наполягати на новому розгляді не має сенсу. Вирішили продовжити слухання", - сказав О.Шадрін.

Наступне засідання призначено на 19 грудня.

Як повідомлялося, раніше головуючий суддя у справі Н.Штепи Віктор Вікторов пішов у відпустку з догляду за дитиною.

Н.Штепу заарештували 13 липня 2014 р.

Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 р. колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення у Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території м. Слов'янська (Донецька область), тобто не в межах територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування термінів розгляду справи.

ВССУ виніс рішення про розгляд справи щодо Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 р. було ухвалено рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання через зміну у складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовського, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції гідності, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Міндарьову (у зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук). В.Єжова призначили суддею Червонозаводського райсуду Харкова у квітні 2015 р. До цього він працював у райсуді в Макіївці (Донецька обл.).

26 січня 2017 р. на черговому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо М.Штепи держобвинувачі заявили відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки їм стало відомо про кримінальне провадження стосовно нього за ч. 1 ст. 258-3 КК України ("створення терористичної групи чи організації"), зареєстроване за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про розпочате розслідування, В.Єжов заявив самовідвід.

Того ж дня колегія суддів задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід В.Єжова і його самовідвід.

Захист подав клопотання про визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області виніс ухвалу про розгляд справи щодо Н.Штепи в Комінтернівському райсуді міста.

У травні 2017 року справу було перенаправлено до Ленінського райсуду Харкова, і її почали слухати від самого початку вчетверте.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА