09:01 16.11.2017

Голова антикорупційного комітету ВР зловживає посадою в інтересах однієї зі сторін конфлікту із НАЗК

2 хв читати

Голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції зловживає посадою в інтересах однієї зі сторін конфлікту у зв'язку зі звинуваченнями Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) у фальсифікаціях, які озвучила керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна, заявляє народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Артюшенко.

"На засіданні комітету група народних депутатів виступила з пропозицією заслухувати пані Соломатіну і розглядати це питання першим, а не 39... НАБУ вже розпочало перевірку, порушені кримінальні справи, тому ми, як комітет, спочатку мали почути думку правоохоронних органів, а потім говорити про публічні заяви. Цей момент став зіткненням, після чого Єгор Соболєв закрив засідання і заблокував роботу нашого антикорупційного комітету", - сказав І.Артюшенко.

За його словами, голова комітету всупереч регламенту створив умови для Г.Соломатіної, щоб вона виступила перед ЗМІ в приміщенні комітету.

На думку І.Артюшенка, таким чином Є.Соболєв зловживає своєю посадою в інтересах однієї зі сторін конфлікту.

Народний депутат вважає, що має відбутися спільне засідання антикорупційного комітету з комітетом правоохоронної діяльності, щоб заслухати керівників силових органів, НАЗК і розібратися в цій ситуації.

"Неприпустимо займатися популізмом, маніпуляціями та медіаактивністю голові комітету замість того, щоб виконувати свої обов'язки. Для голови антикорупційного комітету важливо дати маніпулятивну публічну картинку, а не аналізувати законопроекти порядку денного і виконувати свої обов'язки", - додав І.Артюшенко.

Водночас народний депутат зазначив, що через те, що засідання було закрито достроково, комітет не розглянув законопроекти на антикорупційні чинники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА