15:27 17.11.2017

Група депутатів просить прем'єра переглянути Стратегію реформування лісгоспу

2 хв читати
Група депутатів просить прем'єра переглянути Стратегію реформування лісгоспу

Група народних депутатів звернулася до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням не допустити реалізації Стратегії реформування лісового господарства, ухваленої Кабміном 15 листопада 2017 року, повідомив народний депутат Олег Кулініч на сторінці в мережі Facebook.

За його словами, звернення підписали 17 парламентарів від різних фракцій і груп.

"Звертаємося до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням втрутитися в цю ситуацію і не допустити реалізації стратегії (реформування лісгоспу - ІФ), яка була схвалена непрозоро і суперечить інтересам профільних організацій", - йдеться у зверненні.

Як сказав О.Кулініч, депутати побоюються, що реалізація окремих положень стратегії негативно позначиться на лісовій галузі. Зокрема, документ передбачає створення нової структури з корпоративними правами - певної акціонерної компанії.

"Фахівці лісової галузі стверджують, що все це може мати згубні наслідки - як економічні, так і соціальні", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, як зазначає О.Кулініч, подив у нардепів викликає передбачена в стратегії передача повноважень щодо ведення лісового господарства з місцевого на центральний рівень.

Як повідомлялося, 15 листопада 2017 року Кабмін затвердив Стратегію реформування лісового господарства на період до 2022 року.

Згідно з текстом документа, загальна площа лісових ділянок, що належать до Лісового фонду України, становить 10,4 млн га. Запас деревини в лісах оцінюється в 2,1 млрд куб. м. Щорічний обсяг заготівлі ліквідної деревини від усіх видів рубок за Держлісагентством становить близько 16 млн куб. м.

"В Україні протягом року вирубують лише 0,9% запасу, тоді як у Швейцарії щорічний обсяг рубок становить 1,9%, Чехії - 2,4%, Фінляндії - 2,8%, Великій Британії та Бельгії - 3% і 3,1% відповідно", - йдеться в стратегії.

Для реалізації поставлених цілей уряд планує створити службу лісових інспекторів, впровадити електронний обіг деревини для всіх постійних лісокористувачів, провести аерокосмічне фотографування, спростити умови отримання дозвільних документів для постійних лісокористувачів на землю лісогосподарського призначення, впровадити єдину процедуру продажу необробленої деревини, посилити відповідальність за порушення в галузі, чітко розподілити повноваження між правоохоронними органами для фіксації та збору доказів порушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА