15:39 17.11.2017

Спецоперація на Закарпатті поставила крапку в незаконному використанні землі поблизу держкордону, - Луценко

2 хв читати
Спецоперація на Закарпатті поставила крапку в незаконному використанні землі поблизу держкордону, - Луценко

Спільна спецоперація на Закарпатті покінчила з неприйнятною ситуацією незаконного використання земельних ділянок неподалік держкордону, відповідальним службовим особам в п'ятницю буде обрано запобіжні заходи, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

На брифінгу в п'ятницю в Києві він нагадав, що напередодні спецоперацію на Закарпатті проводили Генпрокуратура України, військова прокуратура, Державна прикордонна служба, Національна поліція та Служба безпеки України.

"Спецоперація... покінчила з надзвичайно небезпечною та неприйнятною ситуацією щодо використання приватними особами землі, яка знаходиться на межі державного кордону... Сьогодні вже будуть обрані запобіжні заходи щодо відповідальних державних службовців, котрі незаконно виділяли цю землю та усупереч рішенням судів не повертали її", - наводить слова Ю.Луценка прес-служба Генпрокуратури.

За його даними, у рамках операції затримано також власника ділянок землі на кордоні, у нього вилучено зброю, наркотичні засоби, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявляв, що на держкордоні України з Угорщиною 150 км є приватними, а прикордонники не мають до них повноцінного доступу.

У свою чергу Держприкордонслужба заявляла про здійснення в повному обсязі охорони державного кордону на Закарпатті, який проходить поблизу приватних земельних ділянок, а також вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути в державну власність земельні ділянки, розташовані уздовж лінії державного кордону.

16 листопада силовики здійснювали масштабну операцію на Закарпатті з припинення незаконної діяльності на державному кордоні України.

"Основна мета - завдання суттєвого удару по організаторах незаконної діяльності на державному кордоні України. До операції залучена прикордонна техніка, зокрема броньована, та прикордонна авіація", - повідомляла прикордонслужба.

Під час операції в десятках приміщень, зокрема у приватних осіб, причетних до протиправної діяльності, відбулися обшуки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА