17:31 17.11.2017

У Харкові на кошти бізнесмена Ярославського встановили пам'ятник Гулаку-Артемовському

1 хв читати
У Харкові на кошти бізнесмена Ярославського встановили пам'ятник Гулаку-Артемовському

У Харкові відкрили пам'ятник класику української літератури Петру Гулаку-Артемовському, який у 1841-1849 роках очолював харківський університет.

Ректор Харківського національного університету Віль Бакіров, виступаючи на церемонії відкриття, заявив, що профінансував створення пам'ятника президент групи DCH Олександр Ярославський. "Автору пам'ятника належить лише ідея, але щоб ідея втілилася в реальність, були потрібні зусилля людей, які цьому сприяли. І знайшлася людина. Це член наглядової ради університету, харківський підприємець Олександр Ярославський", - розповів В.Бакіров.

Ректор вручив віце-президенту DCH Олені Дерев’янко листа подяки та зменшену бронзову копію пам'ятника.

У свою чергу О.Дерев’янко наголосила, що група DCH О.Ярославського системно підтримує харківські вишів.

"Для Олександра Ярославського першочерговою є орієнтація на зміцнення інтелектуального потенціалу, зміцнення репутації Харкова як інтелектуальної столиці України, як міста миру", - сказала вона.

У 2016 році О.Ярославський профінансував установлення пам'ятників нобелівським лауреатам, які навчалися та працювали в Харківському національному університеті ім. Каразіна. Раніше в цьому ж навчальному закладі бізнесмен також підтримав проект увічнення пам'яті історика Дмитра Багалея та математика Олександра Ляпунова.

Минулого місяця меценат допоміг комп’ютеризувати одну з аудиторій Харківського державного університету харчування і торгівлі.

Крім того, від імені ХТЗ - одного з підприємств групи DCH - О.Ярославський підписав меморандуми про стратегічне партнерство з ХНУ, а також із Національним технічним університетом "Харківський політехнічний інститут".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА