13:06 18.11.2017

Посол України в Мінську: Шаройка звинувачують у шпигунстві

2 хв читати

Посол України в Білорусі Ігор Кизим підтвердив, що затриманого Мінську українського журналіста Павла Шаройка звинувачують в шпигунстві.

"Після затримання були названі причини – це звинувачення у шпигунстві згідно із Кримінальним кодексом Білорусі. Зараз він перебуває у слідчому ізоляторі КДБ під слідством", – сказав посол в коментарі каналу "112 Україна".

При цьому дипломат зазначив, що МЗС Білорусі все ще не виступило з офіційним коментарем за фактом затримання.

За словами посла, українського консула пустили до затриманого після того як білоруській стороні було направлено відповідний запит

"Одразу, як нам повідомили про це (затримання – ІФ), ми направили відповідну ноту щодо доступу до затриманого. Цей допуск було надано, наш консул зустрічався з Шаройком, щоб з'ясувати, в яких умовах його утримують, і щоб він на них не скаржився. Потім відбулася зустріч нашого консула з дружиною Шаройка і адвокатом", – заявив І.Кізім.

Він додав, що журналіст перебуває у слідчому ізоляторі КДБ Білорусі в Мінську.

Як повідомлялося, в п'ятницю стало відомо про затримання власкора "UA: Українське радіо" П.Шаройка 25 жовтня в Мінську. "Українського журналіста Павла Шаройка було затримано в Мінську 25 жовтня. Того ж дня у квартирі, де Павло мешкає з родиною – дружиною Оленою та донькою, - було проведено обшук. Затримання (арешт) провело КДБ Білорусі. Павло має лише державного адвоката, тобто наданого білоруською владою. Про залучення іншого адвоката Посольством України в Республіці Білорусь нічого не відомо. З родиною Павло спілкується листами. Перший прийшов до дружини поштою аж через півтора тижні", – написав у "Фейсбук" голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

Дружина П.Шаройка Олена повідомила "Українському радіо", що призначена Мінськом адвокат "надала підписку про нерозголошення", тому дружині нічого не повідомляють.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА