14:07 18.11.2017

Шестеро поліцейських дістали травм у зіткненнях з протестувальниками в Одесі

2 хв читати
Шестеро поліцейських дістали травм у зіткненнях з протестувальниками в Одесі

Внаслідок правопорушень в Міському саду Одеси в суботу травмовано шестеро поліцейських, травму голови дістав також начальник поліції Одеської області Дмитро Головін. Жоден з учасників акції не постраждав, повідомляє ГУ Нацполіції в Одеській області.

"В Одесі під час акції з недопущення будівництва на території Міського саду м. Одеса група осіб в балаклавах спровокувала конфлікт з поліцейськими. Тілесних ушкоджень дістали шестеро правоохоронців", – йдеться в повідомленні облполіції в "Фейсбуці".

У повідомленні також наводять слова Д Головіна: "Серед цивільних постраждалих немає. Правоохоронці діяли толерантно і намагалися уникнути конфліктних ситуацій, доки ситуація контрольована".

За фактом порушено кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство із застосуванням зброї). Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Встановлюються всі обставини події. Поліція на місці продовжує забезпечувати публічну безпеку, інформує облполіція.

Як повідомив в суботу журналістам начальник управління превентивної діяльності Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко, наразі поліція встановлює особи тих учасників зіткнень, які застосовували силу до співробітників поліції, зокрема до Д.Головіна.

Як повідомлялося, в обідню пору в суботу в центрі Одеси кілька сотень одеситів зібралися, щоб провести акцію протесту проти можливої забудови частини міського саду – Літнього театру.

Перед початком акції директор компанії-забудовника "Солід" Ігор Коваленко спробував пояснити свою позицію журналістам. За його словами, забудовник планує створити на території Літнього саду концертно-виставковий комплекс, ніякого висотного будинку там не планується. І хоча територія, за словами І.Коваленка, перебуває в приватній власності, дерева там також вирубувати для будівництва не будуть.

Але переконати активістів він не зміг. У підсумку активісти увірвалися на огороджену територію Літнього театру, зламали заварені вночі ворота і відкрили їх для всіх присутніх.

Після цього різко загострилося протистояння між активістами і поліцією, яка спробувала розігнати учасників акції. Співробітники поліції почали використовуватися сльозогінний газ і кийки. Активісти відповіли на це бруківкою та піротехнікою.

Під час зіткнень постраждав начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін. За різними даними, йому розбили голову каменем або залізним прутом.

Після цього активісти взагалі зняли ворота і понесли їх до Одеської міськради, щоб "віддати" меру Одеси Геннадію Труханову.

Як повідомлялося, більшість учасників акції впевнена, що за забудовою Літнього театру стоїть одеський бізнесмен Володимир Галантернік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА