15:23 18.11.2017

Підозра, висунута начальнику ХНУВС Алімпієву, незаконна і необґрунтована, стверджує адвокат

2 хв читати
Підозра, висунута начальнику ХНУВС Алімпієву, незаконна і необґрунтована, стверджує адвокат

Затримання начальника Харківського національного університету Повітряних сил (ХНУПС) ЗСУ Андрія Алімпієва проходило з численними процесуальними порушеннями, стверджує його адвокат Максим Журавльов.

"Підозра, пред'явлена йому, незаконна і необґрунтована, а також його затримання – незаконне і необґрунтоване. Захисту поки що не надали матеріалу, який хоч якось міг би обґрунтувати такі процесуальні дії прокуратури. На нашу думку, це все має політичний підтекст і характер", – сказав М.Журавльов кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на уточнююче запитання, в чому полягає політичний підтекст справи, адвокат сказав: "Генерал-майор Алімпієв є також начальником Харківського гарнізону. Кому вигідно незаконне і необґрунтоване затримання особи, яка відповідає за обороноздатність у прикордонній і прифронтовій області? Риторичне запитання".

За словами співрозмовника агентства, наразі його підзахисний перебуває під вартою у військовій прокуратурі Харківського гарнізону, матеріали про обрання йому запобіжного заходу у суд ще не направлялися.

"Наразі військова прокуратура Харківського гарнізону готує матеріал для обрання запобіжного заходу генерал-майору Алімпієву. Який запобіжний захід буде просити прокуратура мені поки що достовірно невідомо. Генеральний прокурор Луценко написав (в п'ятницю в "Фейсбуці" – ІФ), що вимагатиме запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і відсторонення з посади Алімпієва. Поки що я не бачив жодного процесуального документа, який би підтверджував ці слова", – сказав М.Журавлев.

Як повідомлялося, начальник Харківського національного університету Повітряних сил ЗСУ А.Алімпіев був затриманий в п'ятницю ввечері співробітниками військової прокуратури за підозрою в розтраті 2,4млн грн під час закупівлі пального.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА