07:46 19.11.2017

У поліції розглядають версію спроби погіршити відносини України з Польщею в історії з викраденням даних учасників АТО

2 хв читати
У поліції розглядають версію спроби погіршити відносини України з Польщею в історії з викраденням даних учасників АТО

В історії з викраденням особистих даних учасників антитерористичної операції внаслідок зламу комп'ютера підрозділу Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО розглядається версія спроби зловмисників негативно вплинути на українсько-польські відносини, оскільки інформація про злам спочатку була поширена нібито від польських хакерів, заявляє прес-секретар Національної поліції України Ярослав Тракало.
"Ми це розглядаємо, як чергову спробу погіршити наші відносини з Польщею, адже інформація спочатку була розміщена в акаунті нібито від польських хакерів, які здійснили злам під прикриттям групи хакерів BellingCat, але польські хакери і група BellingCat відразу ж спростували свою причетність до інциденту", - розповів Я.Тракало в ефірі телеканалу "112. Україна" в суботу.
Раніше в департаменті кіберполіції Національної поліції України розповіли, що внаслідок зламу комп'ютера співробітника регіонального підрозділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції хакери отримали доступ до архівів і особистих даних учасників АТО. При цьому в департаменті спростували інформацію про злом серверів МВС.
Після злому зловмисники пропонували в Інтернеті завантажити архіви з особистими даними учасників АТО.
У свою чергу, активісти "Українського кіберальянса" заявляють, що інформацію про злом першим поширив російський аккаунт в соцмережі Twitter. "Буквально днями в Твіттері прокинувся сплячий аккаунт "Anonymous Poland" (насправді Russia) і запостив добірку особистих даних учасників АТО, волонтерів, телефонні довідники чиновників Чернігівської області", - повідомив прес-секретар організації Шон Таунсенд.
При цьому в організації стверджують про кричуще ігнорування в структурі Національної поліції питань безпеки. "Один з наших волонтерів виявив комп'ютер ... (який - ІФ) належить Головному управлінню Національної поліції в Київській області і пускає всіх без пароля в мережевий диск ... 150 гігабайт інформації обласної поліції. Разом з паролями, планами, протоколами, особистими даними поліцейських ... Пароль від одного з акаунтів "mvd123", - написав прес-секретар.
"Я хотів би звернутися до Генеральної прокуратури України з вимогою провести перевірку за даним фактом і порушити кримінальну справу за статтями 363 (порушення правил експлуатації електронно-обчислювальних машин) і 367 (службова недбалість) ... Панове поліцейські, повертайтеся до нас з вашої паралельної реальності, де немає війни. Під час війни подібна недбалість називається "саботаж", - додав Ш.Таунсенд ..

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА