10:04 19.11.2017

Середньомісячна зарплата глави НАЗК Корчак у першому півріччі 2017 року становила 100 тис. грн

2 хв читати
Середньомісячна зарплата глави НАЗК Корчак у першому півріччі 2017 року становила 100 тис. грн

У першому півріччі 2017 року середній розмір заробітної плати глави Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак становив 100,7 тисячі гривень на місяць проти 143,6 тисяч гривень минулого року, повідомляє "Радіо Свобода", проект "Точно", з посиланням на звіт Рахункової палати про результати аудиту НАЗК.

"Середньомісячна зарплата заступника голови НАЗК цього року становила 76,8 тисяч гривень, членів НАЗК 69-76,4 тисяч гривень", – йдеться в повідомленні.

Відповідно до звіту, премії співробітникам апарату НАЗК почали виплачувати з червня 2016 року, їхній розмір коливався від 25-200% окладу в червні до 450% в грудні 2016 року. "У липні 2016 року ... Н.Корчак було нараховано 165,5 тисячі гривень премії. У середньому премія глави НАЗК становила 49,3 тисячі гривень на місяць", – розповіли в виданні.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року Національні антикорупційне бюро України (НАБУ) за результатами аналізу інформації про нараховану та виплачену зарплату голові і членам НАЗК дійшло висновку, що підходи до визначення розмірів премій, надбавок і стимулюючих виплат державним службовцям потребують нормативного уточнення. Відповідні пропозиції НАБУ направило до Національного агентства України з питань державної служби (Нацдержслужба). Зокрема, було виявлено колізії та прогалини в чинному законодавстві, що дають змогу керівництву НАЗК встановлювати собі і членам агентства необмежені надбавки, доплати та премії, що суперечить принципам бюджетної системи України.

Н.Корчак заявила на це, що відповідь на питання про правомірність розміру премій співробітникам НАЗК дасть незалежний аудит.

У НАБУ заявили, що не здійснюють попереднього розслідування у кримінальних провадженнях про можливе безпідставне нарахування та виплати зарплати голові та членам НАЗК, при цьому зазначивши, що ще восени 2016-го після аналітичної оцінки дійшли висновку, що "існують правові колізії та прогалини в чинному законодавстві, які зробили можливим нарахування та виплати премій членам НАЗК всупереч принципам бюджетної системи України".

11 квітня Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект №6335 "Про внесення змін до закону України "Про запобігання корупції" (щодо вдосконалення порядку організації роботи НАЗК)". Перед цим міністр юстиції Павло Петренко заявив, що законопроект передбачатиме суттєве зниження оплати праці керівництва Агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА