11:57 19.11.2017

Інформацію про порушення в їдальні ХНУПС перевірить комісія університету та Командування Повітряних сил

2 хв читати

 Поширена інформація про виявлення представниками військової прокуратури Харківського гарнізону порушень в організації харчування в їдальні Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба перевірить спеціально створена з цього приводу комісія.

"Зазначену інформацію перевіряє комісія університету і логістики Командування Повітряних сил Збройних сил України. Про результати буде повідомлено по завершенні перевірки", – повідомляється на сторінці ХНУПС у неділю вранці.

В інформації зазначається, що наразі вже встановлено відсутність скарг і заяв на адресу командування університету і фірми, що надає послуги з харчування. Не надходило жодних офіційних повідомлень, а також відсутні відповідні записи в книгах контролю якості їжі.

Як повідомлялося, начальника ХНУПС Андрія Алімпієва, який очолює навчальний заклад з кінця жовтня 2015 року, в п'ятницю ввечері затримали співробітники військової прокуратури за підозрою в розтраті 2,4 млн грн під час закупівлі пального. "Будемо клопотати про арешт і відсторонення від займаної посади", – заявив генпрокурор України Юрій Луценко.

18 листопада головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів про затримання заступника начальника ХНУПС. Він повідомив про вкрай низьку якість харчування курсантів у навчальному закладі, показавши фотографії зі знайденими в їжі тарганами та черв'яками, а також продемонструвавши один із 17 рапортів з цього приводу, що надійшли від курсантів.

"Військові прокурори Харківського гарнізону у зв'язку з розслідуванням розкрадань у Харківському Національному інституті Повітряних сил, йшли не на склади боєприпасів (куди вже є заборона заходити з Генштабу Мінборони) – а в курсантську столову! Виявляється, так харчуються майбутні військові льотчики", – написав головний військовий прокурор.

В одному з наведених рапортів зазначається, що їжу в їдальні ХНУПС кладуть у брудний посуд, на всіх курсантів не вистачає порцій і столових приладів. "З цим неможливо миритися", – резюмував А.Матіос.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА