07:44 20.11.2017

Пентагон направив підводні дрони на пошук зниклого в Атлантиці підводного човна

2 хв читати
Пентагон направив підводні дрони на пошук зниклого в Атлантиці підводного човна

Пентагон ухвалив рішення розширити свою участь в операції з пошуку зниклого аргентинського підводного човна San Juan. У повідомленні ВМС США говориться, що до нього приєднаються чотири глибоководних дрона.

На допомогу аргентинським морякам американський флот відправив один апарат Bluefin 12D (Deep) і три IWU 580 зі складу особливого з'єднання безпілотних апаратів, що базується в Перл-Харборі на Гаваях. "Обидва типи апаратів пристосовані до оперативного розгортання та ведення пошуку на великій площі океану за допомогою системи Side Scan Sonar, яка використовується для створення зображення великих ділянок морського дна", - йдеться в повідомленні.

Апарат Bluefin 12D здатний переміщатися під водою зі швидкістю 5,5 км / год і автономно працювати протягом 30 годин на глибині до 1,5 км. Апарати IWU 580 можуть використовуватися на глибинах до 100 м і розраховані на 14 годин автономної роботи.

Також для участі в операції з пошуку підводного човна в Південну Атлантику спрямований патрульний літак Boeing P-8 Poseidon. Раніше стало відомо, що США також послали в Аргентину два глибоководні апарати, призначені для евакуації моряків з великих глибин.

Зараз в пошуках зниклої субмарини крім ВМС Аргентини, беруть участь Бразилія, Чилі, Великобританія. Свій літак для спостереження в передбачувану зону лиха підводного човна направило агентство NASA.

Підводний човен San Juan, на борту якого знаходяться 44 аргентинських моряка, перестав виходити на зв'язок 15 листопада. Його пошуки ведуться в водах Південної Атлантики, на відстані до 1 тис. км від берега. Рятувальну операцію ускладнюють негода і сильне хвилювання.

Напередодні стало відомо про те, що ВМС Аргентини зафіксували кілька сигналів по системі супутникового зв'язку, які могли відправити моряки зі зниклої субмарини. Однак пізніше цю версію було спростовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА