15:29 21.11.2017

Екс-директору ДП "Олімпійський" підготовлено повідомлення про підозру

2 хв читати
Екс-директору ДП "Олімпійський" підготовлено повідомлення про підозру

Правоохоронці оголосили про підозру двом керівникам компаній-підрядників у рамках розслідування кримінального провадження про розкрадання коштів, виділених на підготовку та проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, екс-директору держпідприємства "НСК "Олімпійський" підготовлено повідомлення про підозру.

"У рамках провадження Київської прокуратури та "К" СБУ (управління "К" СБУ - ІФ) про розкрадання коштів Євро-2012 проведено обшуки й оголошено про підозру екс-директору ДП "Олімпійський", генеральному директору фірми-підрядника та директору посередницької структури", - написав генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За словами генпрокурора, сума збитків лише при закупівлі сидінь для стадіону "Олімпійський" становила 27 млн грн у 2011 році.

Як пізніше поінформувала прес-служба прокуратури м. Києва, слідство з’ясувало, що під час виконання державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року службові особи ДП "НСК "Олімпійський" придбали за значно завищеною вартістю сидіння для трибун стадіону з подальшим виведенням коштів через суб'єкти господарювання з ознаками фіктивності.

"Наразі слідчі прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками ГВ БКОЗ СБУ провели обшуки в посадових осіб ДП "НСК "Олімпійський" і суб'єктів господарювання, задіяних у схемі розтрати грошових коштів, і повідомили про підозру в співучасті у скоєнні розтрати в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України керівнику генерального підрядника - ТОВ "АК Інжиніринг" і керівнику субпідрядника - компанії "Спецпостач" Міжнародного благодійного фонду "Безпека країни", - зазначено в повідомленні.

Крім того, як уточнює прокуратура Києва, підготовлено повідомлення про підозру колишньому керівнику ДП "НСК "Олімпійський" за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. "Наразі місцеперебування останнього встановлюється", - повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

До суду внесено клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 13 млн грн кожному.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 212, ст. 27 ч. 5, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА