19:04 22.11.2017

Суд оштрафував офіцера за неналежний пропускний контроль на складах у Калинівці, де 26 вересня сталася пожежа та вибухи боєприпасів

2 хв читати
Суд оштрафував офіцера за неналежний пропускний контроль на складах у Калинівці, де 26 вересня сталася пожежа та вибухи боєприпасів

Начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку рішенням суду оштрафовано на 2 тис. 465 грн за вчинення адміністративного правопорушення у військовій частині А1119 у м. Калинівці Вінницької області, де 26 вересня сталася пожежа та вибухи боєприпасів, повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України в середу.

"З’ясовано, що старший офіцер, будучи військовою службовою особою, порушуючи статутні вимоги, 26 вересня 2017 року неналежно виконував свої службові обов'язки зі здійснення контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску особового складу та техніки на адміністративно-господарську й технічну територію зазначеної військової частини, внаслідок чого працівники приватного підприємства, зокрема, здійснили переміщення заборонених легкозаймистих речовин і пожежонебезпечних предметів на технічну територію зазначеної військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат", - ідеться в повідомленні.

Військова прокуратура Центрального регіону України 9 листопада склала на зазначеного військовослужбовця протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (недбале ставлення до військової служби). 10 листопада за результатами розгляду протоколу Калинівський районний суд Вінницької області притягнув військовослужбовця до адмінвідповідальності з накладенням штрафу.

Військова прокуратура Центрального регіону України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо вибухів боєприпасів 48-го арсеналу Міністерства оборони України (в/ч А1119), під час якого досліджуються обставини, що призвели до надзвичайної події, і надається правова оцінка діям військових посадових осіб щодо дотримання ними вимог законодавства та інших нормативно-правових актів, наказів оборонного відомства.

Як повідомлялося, на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області ввечері 26 вересня виникла пожежа, яка спричинила вибухи боєприпасів. Вранці 28 вересня вибухи практично припинилися, розпочалося розмінування 5-кілометрової зони. Внаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали двоє людей. Понад 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів було евакуйовано.

Слідство відпрацьовує чотири основні версії детонації боєприпасів. За фактом вибухів боєприпасів військова прокуратура Центрального регіону України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА