17:17 23.11.2017

Білоруський McDonald's призупинив закупівлі булочок в українській пекарні "Іст Болт Україна"

2 хв читати
Білоруський McDonald's призупинив закупівлі булочок в українській пекарні "Іст Болт Україна"

Міжнародна мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's в Білорусі в 2017 році припинила закупівлі булочок для бургерів в української пекарні "Іст Болт Україна" (ПІІ, Дніпро, з жовтня 2017 - частина групи компаній Grupo Bimbo).

"Зараз Білорусь купує у нас лише промо-продукцію, а регулярні булочки, біг-маки вони купують у російській пекарні компанії "Іст Болт Рус". Тобто, для глобальної компанії East Balt Bakeries (з жовтня 2017 року - Bimbo Quick Service Restaurants) клієнт залишився, але пішов з України до Росії", - повідомила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор "Іст Болт Україна" Ганна Єжова.

За її словами, в 2016 році частка експорту булочок для глобальної мережі McDonald's становила близько 40%, а в 2017 році цей показник знизився до 30% внаслідок припинення поставок до Білорусі.

"McDonald's забирає близько 80% обсягів усього нашого виробництва, включно з Україною та експорт", - пояснила Г.Єжова.

При цьому вона додала, що наразі пекарня експортує булочки для гамбургерів для ресторанів McDonald's в Молдові, Азербайджані, Грузії і незначну частину - до Білорусі.

За даними гендиректора, швидкісна лінія дніпровської пекарні виготовляє близько 28,3 тис. булочок на годину. Зокрема, виробляється 40 видів продукції різноманітної рецептури, форм і з різними посипаннями, термін придатності якої становить 2-12 міс. у замороженому вигляді. Усю продукцію сертифіковано за всесвітньо визнаним стандартом якості BRC Food Safety (Безпека харчової продукції).

"Іст Болт Україна" в 2017 році запустила виробництво нової булочки - Бріош - для серії бургерів "Маестро". Інвестиції в реалізацію проекту становили близько $40 тис., що переважно були спрямовані на закупівлю нового обладнання, модернізацію наявного.

Згідно з даними веб-сайта McDonald's, до його білоруської мережі входять 10 ресторанів у Мінську, один у Вітебську. У Молдові представлені чотири ресторани, в Азербайджані - 11, в Грузії - 12.

"Іст Болт Україна" (Bimbo QSR) виступає постачальником булочок для бургерів мережі McDonald's з 2001 року.

Перший заклад McDonald's в країні було відкрито 24 травня 1997 року Києві. Розвитком мережі займається ПІІ "МакДональдз Юкрейн Лтд.".

Мережа ресторанів McDonald's в Україні обслуговує близько 350 тис. відвідувачів щодня. Штат співробітників мережі в країні налічує близько 7,5 тис. осіб. У 2016 році ресторани McDonalds в Україні відвідали близько 85 млн осіб.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 23 листопада 2017 року, учасниками ПІІ були Golden Arches European Holdings B.V. (99,975%, Амстердам, Нідерланди) і Global Restaurant Operations Of Ireland Limited (0,025%, Дублін, Ірландія).

Статутний капітал ПІІ "МакДональдз Юкрейн Лтд." на 9 листопада 2017 року становить 789,575 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА