11:15 24.11.2017

Екс-директора КП "Плесо", що незаконно побудував будинок у київському Гідропарку, повідомлено про підозру

1 хв читати
Екс-директора КП "Плесо", що незаконно побудував будинок у київському Гідропарку, повідомлено про підозру

Колишньому генеральний директор київського комунального підприємства "Плесо", який надав в оренду своій дочці земельну ділянку на території Гідропарку, а потім побудував там будинок, повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба прокуратури Києва, досудове розслідування встановило, що, перебуваючи на посаді генерального директора цього підприємства, підозрюваний використовував своє службове становище і уклав від імені КП "Плесо" зі своєю дочкою договір оренди земельної ділянки на Броварському проспекті в межах території Гідропарку.

У прокуратурі уточнили, що ці землі належать до водоохоронної зони, на яких, відповідно до законодавства України, заборонено будь-яке будівництво. Незважаючи на це, екс-чиновник, діючи всупереч інтересам держави і покладених на нього обов'язків, самовільно за відсутності дозвільних документів збудував на цій території дерев'яний будинок і господарські споруди.

За результатами досудового слідства, дії екс-чиновника кваліфіковані за ч. 4 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) і ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Місцева прокуратура готує позовну заяву про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА