14:48 24.11.2017

Суд розгляне позов "ТІ Україна" через засекречення рішення про конфіскацію $1,5 млрд оточення Януковича

2 хв читати
Суд розгляне позов "ТІ Україна" через засекречення рішення про конфіскацію $1,5 млрд оточення Януковича

 Окружний адміністративний суд Києва в понеділок, 27 листопада, розгляне позов антикорупційної організації Transparency International (ТІ) Україна проти Генеральної прокуратури України, військової прокуратури сил АТО та держпідприємства "Інформаційні судові системи" через засекречення судового вироку, за яким конфісковано $1,5 млрд оточення екс-президента Віктора Януковича. "ТІ Україна" вимагає скасувати низку рішень щодо секретності та зобов'язати державні органи оприлюднити вирок в Єдиному реєстрі судових рішень", - йдеться в прес-релізі організації, поширеному в п'ятницю.

У "ТІ Україна" нагадали, що минуло вісім місяців, відколи Генпрокуратура заарештувала $1,5 млрд колишнього режиму В.Януковича.

"Рішення суду, за яким ці кошти були арештовані, досі не оприлюднено. "Transparency International Україна" вважає це тривожним сигналом, адже, по-перше, суспільство досі не знає, у кого, за які злочини та скільки точно коштів було конфісковано, по-друге, якщо рішення містить технічні недосконалості, то воно зможе бути оскаржене", - припускають в організації.

Секретаріат Transparency International та його українське представництво вже зверталися до українського парламенту з проханням добитися офіційного оприлюднення результатів судового процесу. Але представники прокуратури проігнорували засідання комітету та не прибули для обґрунтування своєї позиції народним депутатам.

Нещодавно Центр протидії корупції відкликав позов про розсекречення цього вироку, оскільки під час підготовчого засідання адвокат кіпрської компанії Akemi management ltd подав клопотання про залучення до позову громадської організації компанії як третьої особи без самостійних вимог.

ДП "Інформаційні судові системи", яке зобов'язане оприлюднити судове рішення у відкритому Єдиному реєстрі судових рішень, посилається на заборону органів прокуратури. Генпрокуратура, у свою чергу, стверджує, що сама ж і визнала це рішення державною таємницею, зазначає "ТІ Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА