08:50 27.11.2017

У Раді Європи розглядають можливість скасування санкцій проти Росії

1 хв читати
У Раді Європи розглядають можливість скасування санкцій проти Росії

У Раді Європи розглядають питання щодо скасування санкцій проти Росії, побоюючись, що Москва покине організацію, обмеживши тим самим можливість захисту прав людини у світі, заявив генеральний секретар організації Турбйорн Ягланд.

"У Раді Європи розглядають питання про скасування санкцій проти Росії, які були накладені за агресію Москви щодо України", - йдеться в повідомленні на сайті радіо "Свобода" в ніч на понеділок із посиланням на генерального секретаря організації.

За його словами, таке рішення допускають через побоювання, що Росія у зв'язку з обмеженнями може вийти з цієї організації, а це, як вважають у Раді Європи, може стати ударом по захисту прав людини у світі.

"Нині Москва вимагає відновлення права голосу для своєї делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, яка здійснює контроль за Європейським судом із прав людини, а також дотриманням Конвенції про права людини 1949 року. Право цього голосу Росія втратила після анексії українського Криму в 2014 році", – йдеться в повідомленні.

"Ніхто не хоче давати сигнал, що ми приймаємо анексію Криму. Справа не в підриві цієї принципової позиції", - уточнив Т.Ягланд, додавши, що представники Ради Європи мають "у перспективі мати на увазі мандат" організації, який передбачає "захист прав людини в Росії, в Криму і будь-де на континенті".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА